LTB ile Res-Bir’den kaçak büfe ve restoranlara karşı ortak mücadele

otomobil
Fellahoğlu klasik otomobilcileri kabul etti
23 Aralık 2013
Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun Limasol Sosyal Sorumluluk İşbirliğiyle Çocuklara Armağanı
23 Aralık 2013

LTB ile Res-Bir’den kaçak büfe ve restoranlara karşı ortak mücadele

res

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Kadri Fellahoğlu, Kıbrıs Türk Restorancılar Birliği (RES-BİR) Başkanı Süleyman Gürcafer ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul ederek bir süre görüştü.

RES-BİR başkanı Süleyman Gürcafer sektörün yasadışılık nedeniyele zor günler geçirdiğini belirterek Başkan Fellahoğlu’ndan yardım talepinde bulundu. Gürcafer mantar gibi biten büfeler ve kaldırım üstü restoranlarının bir çogunun kaçak olduğunu ve bunların kayıt altına alınması gerektiğini belirtti. Yasa gereği bu restoranlarında RES-BİR’e üye olması gerektiğini söyleyen Gürcafer gıda güvenliği ve haksız rekabeti önlemek adına büfeler ve kaldırım üstü restoranlarının kayıt altına alınması gerektiğini kaydetti. Bu çerçevede LTB ile birlikte çalışmak istediklerinide dile getiren Gürcafer, koordineli çalışılarak yasadışılığın önüne geçilebileceğini vurguladı.

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu’da kabulde izinsiz ve yasa dışı açılan işetmelere son derece karşı olduğunu belirtti. Yasadışılıkla ilgili RES-BİR ile aynı görüşte olmaktan dolayı memnun olduğunu ifade eden Fellahoğlu izinsiz işyerlerinin haksız rekabeti ortaya çıkardığını ve bu iş yerlerinin sağlıksız koşullarda çalıştığını kaydetti. LTB olarak kaçak işyerleri ile ilgili mücadele verdiklerini söyleyen Fellahoğlu herkesin yasalara uyması gerektiğini vurguladı.

Şuanda çalışma saatlerimizin dışındayız. Bize mesaj gönderebilirsiniz, çalışma saatleri içerisinde size cevap yazacağız.

* Tam Adınız
* Eposta
* Mesajınız

Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Cuma günleri 08.30 – 15.30, Perşembe günleri 08.30 – 18.00 saatleri arasında şikayet, öneri ve görüşleriniz için canlı destek vermek için mesajlarınızı bekliyoruz..