LTB ile HASDER, Surlariçi’nde “Velesbitnan Surlariçi Turu” etkinliği düzenleniyor

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun “Kıbrıs Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım” Oyunu 5 Nisan Cumartesi Başlıyor
31 Mart 2014
ltblogo
Yenileme çalışması nedeniyle bazı bölgelere su verilemeyecek
2 Nisan 2014

hasder

Yayalaştırma ile gelen cazibe

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) tarafından hayata geçirilen Asmaaltı Yayalaştırma Projesi’nin ardından Surlariçi’ne olan ilgili her geçen gün artmaya devam ediyor.

Bu çerçevede, Halk Sanatları Vakfı (HASDER) ile LTB işbirliğinde “Velesbitnan Surlariçi Turu” etkinliği düzenleniyor. Etkinlik, “Lefkoşa Gençlik Günleri” kapsamında 5 Nisan Cumartesi günü Asmaaltı bölgesinde yer alacak.

Fellahoğlu: “Surlariçi’ne dönüş başladı”

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, Arasta ve Asmaaltı’nın yayalaştırılmasının ardından kısa sürede bölgeye olan ilginin artmaya başladığını ve uzun süreden beridir kapalı dükkanların yeniden açılmaya başladığını söyledi. Lefkoşa Sulariçi’ne olan ilginin her geçen gün arttığını belirten Fellahoğlu, “Surlariçi’ne geriye dönüş süreci yayalaştırma projesi ile birlikte başlamıştır. Eskiden Surlariçi’nden kaçış vardı. Şimdilerde ise geriye dönüş hızla devam etmektedir. LTB ile HASDER işbirliğinde gerçekleştirilecek olan böylesi güzel etkinliğe tüm halkımızı davet ediyor ve ilgi göstermelerini bekliyorum” dedi.

Faruk: Gençler Surlariçi’ni eğlenerek öğrensin

HASDER Gençlik Kulübü Başkanı Ferhun Faruk ise yaptığı açıklamada, LTB işbirliğiyle düzenlenecek etkinliğin amacının, baharda havaların güzelleşmesiyle bisiklet kullanımını artırmak, trafikte bilinçli bireyler yaratmak, Surlariçi’nin tarihi noktalarının gençler tarafından eğlenilirken öğrenilmesi olduğunu kaydetti.

Katılımın ücretli olacağı etkinlikte, toplanan maddi kazancın HASDER Gençlik Kulübü bünyesinde muhafaza edilip, bir sonraki etkinlikler için kullanılacağı açıklandı. 14.00-18.00 saatleri arasında planlanan bisiklet turunun ‘Hazine Avı’ şeklinde gerçekleştirileceği belirtildi.

Etkinlik sonucunda, dereceye giren ilk 3 çifte plaketleri aynı gün HASDER Gençlik Kulübü ve LTB yetkilileri tarafından takdim edilecek. Ayrıca gün içerisinde ‘Lefkoşa Türk Belediyesi Orkestrası’ kokteyl eşliğinde bir müzik keyfi yaşatacak.