LTB ile Diyabet Derneği’nden güzel işbirliği

LTB ile Diyabet Derneği’nden güzel işbirliği

diyabet

diyabet“Diyabet Önlenebilir” adlı eğitim çalışması

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) 21 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında Kıbrıs Türk Diyabet Derneği ile birlikte belediye personeline yönelik “Diyabet Önlenebilir” isimli bir eğitim semineri dizisi düzenliyor. Ellişerli gruplar halinde 6 kez olarak düzenlenecek eğitim çalışmasında K.T. Diyabet Derneği Başkanı Caner Arca diyabetin tanımı,risk faktörleri,diyabetle mücadele ve diyabetle yaşam bilincinin kazandırılması gibi konularda belediye personeline bilgi aktarırken katılımcılara yönelik tokluk kan şekeri kontrolü de yapılıyor. “Siz Yürüdükçe Diyabet Uzaklaşır” sloganı ile birincisinin 21 Haziran’da yapıldığı bilgilendirme semineri içerisinde yemek sponsoru olan Metropol Süpermarket ve içecek sponsoru olan KOOP tarafından da katılımcılara sağlıklı ve uygun besinler dağıtıldı.

Diyabet Derneği Başkanı Caner Arca, belediye personeline diyabeti anlatma fırsatı yarattığı için LTB idaresine teşekkür ederken tüm vatandaşların diabetle ilgili detaylı bilgilere www.kibrisdayibetdernegi.com adresinden ulaşabileceklerini kaydetti.