LTB ile Asel Firması sorunların çözümü için ortak komite oluşturdu

LTB ile Asel Firması sorunların çözümü için ortak komite oluşturdu

mez

Mezbaha için yapıcı girişim

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) şu anda fonksiyonel olarak faaliyette olmayan LTB Veteriner Hekim Ali Güçlü Mezbahası’nın sorunlarının çözülmesi için girişim başlattı. LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu başkanlığında bir görüşme yapan LTB ile Müteahhit Asel firması sorunların çözülerek Mezbaha’nın tekrardan ekonomiye kazandırılması için bir ortak komite oluşturdu. LTB Mehmet Vahip Toplantı Salonu’nda gerçekleşen görüşmeye LTB adına Başkan Fellahoğlu, Belediye Meclis üyeleri Akın Aktunç, Onur Olguner, Müdür Mehmet Çakmak,Müdür Muavini Mustafa Korucu, Projeler Şube Amiri Ali Güralp ve İç Denetim Şubesi Amiri Birtan Aktolga katılırken Asel’i temsilen Taşkın Ürel ve Sergül Kırmızı katıldı.
Fellahoğlu: “Mezbahayı atıl durumdan kurtararak ekonomiye kazandırmak istiyoruz”
16 Haziran 2008’de ihalesi imzalanan ancak yaşanan olumsuzluklar ve sorunlar sonucunda bir türlü fonksiyonal olarak hizmete giremeyen LTB Mezbahası konusunda yapılacak rutin toplantılarla var olan sorunların aşılarak hijyenik bir şekilde modern mezbahanın hizmete girmesi hedefleniyor. LTB Başkanı Fellahoğlu iki tarafın da iyi niyetli olduğunu ve mevcut sorunların aşılarak donanım ve teknoloji olarak ülkedeki en modern mezbaha konumundaki LTB Mezbahası’nın atıl durumdan kurtarılarak hizmet vermesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Sektöre çok önemli bir katkısı olacak mezbahanın aktif hale getirilmesi konusunda belediye idaresinin kararlı olduğunu belirten Fellahoğlu sorunların çözümü umutla çalıştıklarını vurguladı.