LTB ile Alman Büyükelçiliği’nden ortak etkinlik

13 Aralık 2013

LTB ile Alman Büyükelçiliği’nden ortak etkinlik

alman

Kıbrıs’ta temsilciliği bulunan birçok önemli ülkenin ilgi gösterdiği ve Lefkoşa’daki elçilikleri vasıtasıyla temasa geçtiği Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) ile bu kez Lefkoşa’nın Almanya Büyükelçiliği ortak bir sanatsal etkinlik düzenledi. LTB ile Almanya Büyükelçiliği işbirliğinde Lefkoşa Belediye Orkestrası tarafından düzenlenen “Klasik Müzik Günleri” etkinliğinin 9 Aralık Pazartesi geceki açılış konseri gerçekleştirildi. Lefkoşa’nın Almanya Büyükelçiliği sponsorluğunda gerçekleşen etkinlikte TED Kuzey Kıbrıs Koleji Rauf Denktaş Konferans Salonu’nda Lefkoşa Belediye Orkestrası Şef Oskay Hoca yönetiminde, Çağın Dostel’in solist olarak çaldığı bir konser verdi. Ardından ise resepsiyon gerçekleştirildi.

Üst düzey ilgi vardı

Resepsiyona evsahibi LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu ile Almanya Büyükelçisi Dr. Gabriela Guellıl’ın yanısıra Meclis Başkanı Dr.Sibel Siber, Amerikan Büyükelçiliği,İran Büyükelçiliği ve Bulgaristan Büyükelçiliği’nden temsilciler, Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli,Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı ve Güzelyurt Belediyesi Başkanı Mahmut Özçınar, UNDP’den görevliler, LTB Meclis Üyeleri Onur Olguner ve Ali Kansu, LTB Müdürü Mehmet Çakmak ve LTB Müdür Muavini Hasan Güralp katıldı.

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu konser sonrasında Alman Büyükelçisi Guellıl’a ve Orkestra Şefi Oskay Hoca’ya teşekkür etti ve çiçek takdim etti.