LTB İLE AKDENİZ KARPAZ ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ

Paylaşım Mutfağı hizmete girdi
13 Mayıs 2016

LTB İLE AKDENİZ KARPAZ ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ile Akdeniz Karpaz Üniversitesi (AKÜN) arasında “Engelli Bireylere Yüksek Öğrenim Bursu İşbirliği Protokolü” imzalandı. Protokole, LTB Başkanı Mehmet Harmancı ile Akdeniz Karpaz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Balkan imza koydu.

LTB’de imzalanan protokolle; LTB ve üniversitenin ortak çalışması ve işbirliğinde, Lefkoşa Türk Belediyesi Engellemeyen Lefkoşa Birimi’ne kayıtlı vatandaşlara tam burslu yüksek öğrenim imkanı sağlanacak.

Üniversite, LTB tarafından her yıl belirlenecek 5 engelli bireye 2016-2017 akademik yılında başlamak üzere ve eğitimleri tamamlanana kadar yüzde 100 yüksek öğrenim bursu verecek. Burs kazanan kişiler sadece kayıt ücreti ödeyecek.

DSC_0658-min

Balkan

İmza töreninde ilk sözü alan Rektör Balkan, amaçlarının engelli vatandaşlara yüksek öğrenim imkanı sağlamak olduğunu belirterek, işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Harmancı

LTB Başkanı Mehmet Harmancı da, üniversite ile güzel bir işbirliği yaptıklarını ve engelli vatandaşlara burs sağlamak için çalıştıklarını ifade ederek, bu anlamda kendileriyle işbirliği yapan üniversiteye teşekkür etti, bu çalışmanın diğer üniversitelere de örnek olmasını temenni etti.

Harmancı, toplumda dışlanan, eşitlik olanağı tanınmayan engelli bireylere yüzde yüz burs olanağının tanınmasının, Engelliler Haftasında da bunun yapılmasının net bir mesaj olduğunu ifade ederek, bu anlamda güzel bir fırsat kapısının aralandığını kaydetti.

Protokol kapsamında fiziksel engelliler yanında görme engelli bireylerin de  asistan yardımıyla eğitim alabileceğini ifade eden Harmancı, ileriki dönemde işitsel engelliler için de imkan yaratılacağını söyledi.