LTB Halk Sağlığı Şubesi ekipleri 83 iş yerini denetledi

BEAL öğrencilerinden örnek duyarlılık
13 Aralık 2017

LTB Halk Sağlığı Şubesi ekipleri 83 iş yerini denetledi

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) belediye sınırları içerisinde faaliyetlerini sürdüren işletmelere yönelik denetimlerine devam ediyor.

LTB Halk Sağlığı Şubesi ekiplerinin 27 Kasım ile 08 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirdiği rutin denetimlerde 83  işyeri denetlendi.

Denetimler sonucunda 7 işyerine eksiklerinden dolayı ihbar verilirken, Ömer Pide Salonu isimli işyerinin faaliyeti gayrısıhhi ortam ve yapısal eksiklikler  nedeniyle geçici olarak durduruldu. Denetimlerde ayrıca, Sanayi Marketten 11 birim ürün, Mehmet İşler Marketten 3 birim ürün, Dilekçi 1 Marketten 7 birim ürün,  Sadegül Marketten 5 birim ürün tarihi geçmiş olması nedeniyle müsadere edilirken, Sadegül Marketten 1 birim üründe uygun olmayan muhafaza koşulları nedeniyle müsadere edildi. Denetimler kapsamında Ömer Kebap’tan 1 birim üründe gayrısıhhi koşullar nedeniyle müsadere edildi.

Denetlenen işyerleri niteliklerine göre:26 Market,1 Oto galeri, 1 Fırın, 16 Restoran, 11 Kafeterya, 2 Gıda  İmalathanesi, 1 Meyhane, 3 Eğitim Merkezi, 7 Kuaför ve Berber salonu, 3 Öğrenci Yurdu, 1 Park Büfesi, 9 Kasap, 2 Piliç Satış Yeri