LTB Halk Sağlığı Şubesi ekipleri 5 günde 82 iş yerini denetledi

15.Kıbrıs Tiyatro Festivali “Muallak” ile perdelerini kapattı
4 Ekim 2017

LTB Halk Sağlığı Şubesi ekipleri 5 günde 82 iş yerini denetledi

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) belediye sınırları içerisinde faaliyetlerini sürdüren işletmelere yönelik denetimlerine devam ediyor.

LTB Halk Sağlığı Şubesi ekiplerinin 25 Eylül ile 29 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirdiği rutin denetimlerde 82  işyeri denetlendi.

Denetimler sonucunda  6 iş yerine iş yeri izni olmadığı için, 1 işyerine sağlık karnesiz personel çalıştırdığı için, 14 iş yerine ise iş yeri izni olmadığı ve sağlık karnesiz personel çalıştırıldığı için ihbarname verilirken; Sabri Erkek Berberi, Elif Yaman Berber Salonu, Narcisse isimli işyerlerine izinsiz ve sağlık karnesiz çalışıldığı için, Hürsen Gıda Deposuna ise çevre kirliliği yaratması ve sağlık karnesiz çalışıldığı için Belediyeler Yasası gereği para cezası kesildi. Hasta hayvan kesimi nedeniyle Veteriner Dairesi tarafından tüm faaliyetleri 6 ay süreli askıya alınmış olan, Taner Seyhan Tic. Ltd. işletmesinde olan Seyhan Kasap bu süreyi kapsayacak şekilde Halk Sağlığı Şubesi tarafından  kapatıldı.

Denetlenen işyerleri niteliklerine göre: 3 Kasap, 1 Deri İşleme Tesisi, 3 Süt Ürünleri İmalathanesi, 1 Piliç Satış Yeri, 2 Kahvehane, 15 Restoran, 5 Kafeterya, 1 Bar, 3 Gıda İmalathanesi, 3 Su Dolum Tesisi, 1 Unlu Mamül Satışı, 12 Market, 2 Gıda Deposu, 1 Bet Ofis, 17 Kuaför ve Berber Salonu, 6 Öğrenci Yurdu, 1 Park Büfesi, 4 Eğitim Merkezi, 1 Petrol İstasyonu