LTB Halk Sağlığı Şubesi denetimleri sürüyor

LTB-EMMA’nın ortak sergisi 12 Nisan’da açılıyor
10 Nisan 2017

LTB Halk Sağlığı Şubesi denetimleri sürüyor

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB) başkent Lefkoşa sınırları içerisinde faaliyetlerini sürdüren işletmelere yönelik denetimleri devam ediyor.

LTB Halk Sağlığı Şubesi ekiplerinin 3 Nisan ile 7 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirdiği rutin denetimlerde 101  işyeri denetlendi.

Denetimler sonucunda 3 işyerine  izinsiz ve sağlık karnesiz personel çalıştırdığı için  ihbar verilirken;  Heras Kuaför Salonu, Cemaliye Kuaför, Estetica Kuaför Salonu, Savaş Kuaför Salonu, Sempati Kuaför, Express Hair Design ve Mermet Irmak Berber Salonu  isimli işyerlerine izinsiz veya  sağlık karnesiz personel çalıştırdığı için  Belediyeler Yasası gereği para cezası kesildi.

Pakistan Market isimli işyerinden 85 adet gıda ürünü tarihi geçmiş olduğu için müsadere edildi.

Cyprus Chef Catering  isimli işyeri ise belediyenin uyguladığı faaliyetten men uygulamasına uymadığından dolayı Zabıta ekipleri tarafından mühürlendi.

Beynur Kebap Salonu isimli işyerinin faaliyeti  ise gayrı sıhhi ortamda hizmet vermesinden dolayı durduruldu.Denetim sonucunda gayrı sihhi ortamda üretilen 13 kilo hamur müsadere edildi. Belediyeler Yasası gereğince söz konusu işyerine  ceza kesildi.

Denetlenen işyerler niteliklerine göre: 17 market, 3 gıda deposu, 1 şarküteri, 2 yemek fabrikası,1 oto yıkama, 5 oto galeri,  2 işçi yatı evi, 2 pansiyon,  5 berber salonu, 8 eğitim merkezi, 12 kadın kuaförü, 2 park büfesi, 1 güzellik salonu, 2 dövme salonu  1  yurt, 2 süt ürünleri imalathanesi, 1 kasap,8 kafeterya, 8 restoran, 1 bar, 6 unlu mamül imalathanesi, 1 kuruyemiş paketleme, 1 pekmez imalathanesi, 1 fırın, 6 büfe.