LTB-EMAA işbirliğinde düzenlenen bahar dönemi kursları 14 Mart’ta başlıyor

02 Mart 2016
29 Şubat 2016
LTB-EMAA işbirliğinde düzenlenen bahar dönemi kurslarına kayıtlar başladı
1 Mart 2016

LTB-EMAA işbirliğinde düzenlenen bahar dönemi kursları 14 Mart’ta başlıyor

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ve Akdeniz Avrupa Sanat Derneği (EMAA) işbirliği ile düzenlenen bahar dönemi kursları 14 Mart’ta başlıyor.
Farklı yaş gruplarında sınırlı sayıda kişinin yer aldığı kurslarda, sanatsal faaliyetlerin yanı sıra öğretici bilgiler verilerek kaliteli zaman geçiriliyor.
Yaratıcı Minikler, Heykelin Halleri ile Karakalem-Desen katagorilerinde gerçekleştirilecek olan kurslara 14 Mart’ta başlanacak.
10 hafta sürecek olan kurslara 1 ile 14 mart tarihleri arasında 150 tl karşılığında kayıt yaptılarılabilir.Kayıtlar Lefkoşa Belediye Tiyatrosu binasında yapılmaktadır.
Kurs detayları aşağıda belirtilmiştir:
“Yaratıcı Minikler” (4 – 8 yaş)
Kurs Sorumlusu: Ozan Özgenler
Kursiyer Sayısı: 14
Gün ve saat: Cumartesi / 10:00-11:30
Her çocuk yaratıcıdır! Önemli olan çocuğa doğru yaklaşım ve ortam sunarak, çocuğun potansiyelini ortaya çıkarmaktır. Bu fikir temel alınarak, 5-8 yaş çocukların keyif alarak öğrenecekleri 4 aylık süreleri olacak. Farklı malzemelerle, yeni ve yaratıcı 2 ve 3 boyutlu çalışmalar, kursun içeriğini oluşturacaktır.
Çalışmalar neşeli bir grup ortamında, temel sanat bilgisi üzerinden gerçekleştirilecektir.

“Heykelin Halleri” (15 yaş ve üzeri)
Kurs Sorumlusu: Zehra Şonya
Kursiyer Sayısı: 8
Gün/Saat : Pazartesi / 18:00 – 20:00
*Kurs materyalleri kursiyerlere aittir
Kursiyerlerin kendilerinin belirleyeceği konsept/düşünce temelinde başlayacak ve farklı malzemelerin keşfiyle geliştirilerek üç boyutlu örneklere dönüşecektir. Heykelle ilgili bilgiler hedef alınacak sorunlar çerçevesinde verilecek ve kurs teorik bilgiler eşliğinde sürecektir. Her ay bir işin yaratım sürecinde geliştirilerek bitirilmesi düşünülmektedir.

“Karakalem – Desen Kursu” (16 yaş ve üzeri)
“Yağlı Boya Kursu” (16 yaş ve üzeri)
Kurs Sorumlusu: Osman Keten
Kursiyer Sayısı: 16
Gün/Saat: Çarşamba – Cuma 15:00 – 20.00 (tercih edilen gün ve iki saat)
*Kurs materyalleri kursiyerlere aittir
Karakalem, çizgi çalışmalarından başlayarak obje çalışmaları, perspektif, figür, kompozisyon ve isteğe bağlı olarak renkli çalışmalara geçilecek. Resim çalışmalarında ise temel çizim yeteneğini geliştirmenin yanında renk bilgisi, yağlı boya resim teknikleri, armoni ve renk tonlarındaki perspektifi kavrama teknikleri ile bakma ve görebilme becerisi kazandırmayı hedefleyen bir kurstur.

Şuanda çalışma saatlerimizin dışındayız. Bize mesaj gönderebilirsiniz, çalışma saatleri içerisinde size cevap yazacağız.

* Tam Adınız
* Eposta
* Mesajınız

Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Cuma günleri 08.30 – 15.30, Perşembe günleri 08.30 – 18.00 saatleri arasında şikayet, öneri ve görüşleriniz için canlı destek vermek için mesajlarınızı bekliyoruz..