LTB El Ele Çocuk Merkezi

Sosyal Riskleri Önleme Vakfı tarafından kurulmuş olan ve Haziran 2019’da Lefkoşa Belediyesi tarafından devralınmış olan El Ele Çocuk Merkezinde 2-4 yaş arası çocuklara kreş hizmeti verilmektedir. Sosyoekonomik olarak dezavantajlı ailelere yönelik hizmet veren Merkez; Tren Yolu Polikliniği yanında faaliyetlerini yürütmekte olup; çok yakında Belediye Sokaktaki yeni binasına taşınacaktır.

Hafta içi 5 gün, 8:00-17:00 saatleri arasında hizmet veren merkezde çocukların günlük ders ve oyun aktiviteleri yanında İngilizce, jimnastik dersleri verilmekte; drama, müzik gibi aktiviteler, geziler ve eğlenceler ile çocukların eğlenirken öğrenmesi sağlanmaktadır. Tüm çocuklara fırsat eşitliği sağlanması prensibiyle, diğer özel eğitim kurumlarında gerçekleştiren tüm geliştirici ve eğitici faaliyetlerin Merkezimizde de yer alması için çalışılmaktadır.

Ayrıca Merkezdeki çocukların velilerine yönelik seminerler ile aile bilinçlendirme çalışmaları da yürütülmektedir.

Kreş hizmetinden yararlanmak için başvurular ve bilgi almak için 22 89 955 numaralı telefon ile iletişime geçilebilir.