LTB DUYURU

LTB 68 İş yerini denetledi
1 Kasım 2018

LTB DUYURU

Lefkoşa Türk Belediyesi, şehirde yaşayan ve şehirde bulunan herkesin huzur ve güvenliğinden sorumlu olmasının verdiği bilinçle, bu yıl da Lefkoşa’da ve özellikle de Osmanpaşa Caddesi’nde 31 Ekim’de yapılan etkinlikler için bir dizi tedbirler almıştır.
Geçtiğimiz yıllarda Osmanpaşa Caddesi’nde yer alan ve etkinlik düzenleyen işletmelerin birlikte hareket ederek bir organizasyona gitmeleri nedeni ile Lefkoşa Polis Müdürlüğü ile de işbirliği içerisinde cadde, belli yerlerden trafiğe kapatılmış ve güvenlik tedbirleri alınmıştı. 2017 yılında bu yönde işletmeler ortak bir karar almayıp her işletme organizasyonunu kendi iç mekanında gerçekleştireceğini belediyemize belirtmişti. Ancak gecenin ilerleyen saatlerinde kontrolsüz bir şekilde kendiliğinden kapanan caddede sorunlar yaşanmış ve özellikle de bölge halkımız bundan fazlası ile etkilenmişti.
Bu yıl bölgedeki işletmelerle yapılan görüşmeler sonunda yine bir birlikteliğin sağlanamamış olduğu görülmektedir.
Lefkoşa Türk Belediyesi geçen yıl yaşanan kontrolsüz ve güvenliğin sağlanamadığı bir durumla karşı karşıya kalmamak için herhangi bir yol kapatmasına önceden gidilmeyecek olmasına rağmen, gereken ve alınabilecek tüm tedbirler için hazırlıklarını yapmıştır. Herhangi bir insan ve araç sıkışıklığının caddede yaşanması, eğlencenin cadde içerisine taşmasının gözlenmesi durumunda gereken tedbirler alınarak, halkımızın güvenliği ve huzuru göz önünde bulundurularak, Osmanpaşa Caddesi, gerek görülen noktalarında yol güvenlikli bir şekilde trafik akışına kapatılacaktır. Konuyu kamuoyunun bilgisine getiririz