LTB’den Yağmur Suyu Drenaj çalışmalarına devam

10 Mart 2014

LTB’den Yağmur Suyu Drenaj çalışmalarına devam

drenaj2

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) 2014 yılında hız verdiği altyapı yatırımlarına (su,kanalizasyon, asfalt, kaldırım ve yağmur suyu drenaj çalışmaları) aralıksız olarak devam ediyor. Altyapı yatırımları kapsamında süren “LTB Kaldırım ve Yağmur Suyu Drenaj Hattı İhalesi” çerçevesinde başkent Lefkoşa’nın Göçmenköy,Küçük Kaymaklı, Hamitköy, Marmara,Yenişehir,Köşklüçiftlik ve Taşkınköy bölgelerinde çalışmalar yapılıyor.
Göçmenköy Şht.Önay Mehmetali Sokak’ta çalışma var
T.C.Yardım Heyeti’nin finansmanlığında müteahhit Sütçüoğlu Limited tarafından Aralık ayı başında başlayan çalışmalar 5 ay sürecek ve Nisan sonu tamamlanacak.LTB Bayındırlık ve Altyapı Şubesi kontrolörlüğünde yapılan İhale kapsamındaki çalışmalar şu anda Göçmenköy’deki Şht.Önay Mehmetali Sokak’ta sürüyor.

İhale kapsamındaki cadde ve sokaklar:

Kaldırım
Yıldırım Sk.(yapıldı)
Cengiz Topel Sk.

Yağmur Suyu Drenaj Hattı

Yapılmış olanlar

Göçmenköy-Şht.Mustafa Mehmet Sk.

Taşkınköy-Şht.Kemal Ünal Caddesi,Çetin Başar Sk.

Şu anda yapılanlar

Göçmenköy Şht.Önay Mehmetali Sk.

Yapılacaklar

K.Kaymaklı-Leylak Sk.,Rüstemağa Sk

Hamitköy-Kocaman Sk.

Marmara- Dilek Sk,9.Sk, 23.Sk,12.Sk,15.Sk.19.Sk, Harmancı Sk,

Yenişehir-Şht.Ecvet Yusuf Caddesi

Köşklüçiftlik- Cengiz Topel Sk, Mehmet Akif Caddesi, Dede İsmail Sk, Büyük Reşit Sk.

Fellahoğlu: “LTB her geçen gün güçlenerek yoluna devam ediyor”

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu altyapı yatırımları konusunda 2014 yılında Lefkoşa halkına daha fazla hizmet götürmek için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Lefkoşa Belediyesi’nin normalleşme sürecini sürdürdüğünü dile getiren Fellahoğlu, “Çok zor bile olsa belediyeyi mali ve idari açıdan normal hizmet veren modern bir yerel yönetim seviyesine çıkaracağız. Bu konuda hükümetin,Lefkoşa halkının, meclis üyelerinin, çalışanların ve sendikanın el birliğiyle çok daha güzel günlere ulaşacağımıza inancım tamdır. ” dedi.