LTB’den iş yerlerine denetim

2 Ağustos 2013

LTB’den iş yerlerine denetim

Denetim

DenetimLTB izinsiz veya izin yenilemeden işyeri çalıştıranların acilen işlemlerini yaptırması çağrısı yaptı.
               Fellahoğlu: “Halk sağlığı kurallarına uymayanları kapatırız”

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) Halk Sağlığı Şubesi ekiplerinin işyerlerine yönelik yaptığı denetimlerde bazı işyerlerinin sağlık koşulları yanında çalışanların sağlık karneleri ile işyeri izinlerinin olmadığı veya eksik olduğu tesbit edildi. LTB Halk Sağlığı Şubesi ekipleri bu işyerlerine izinsiz veya iznini yenilemeden işyeri çalıştırmanın suç olduğunu hatırlatarak geçerli izni olmadan çalışan işyerlerinin işlemlerini yaptırmak üzere belediyeye başvurmalarını; aksi takdirde işyerlerine kapatma işleminin uygulanacağını bildirdi.Bu haftaki denetimlerde 1 işyeri de ilgili kurallara uymadığı için kapatıldı.

Fellahoğlu: “Kimse halk sağlığıyla oynayamaz. Buna izin vermeyiz”
LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu halk sağlığının asla müsamaha kaldırmayan bir konu olduğunu belirterek halk sağlığından sorumlu olan belediyelerin bu görevi hiç bir suistimale mahal bırakmadan uygulaması ve vatandaşların güvenli ve sağlıklı gıdalar tüketmesinin altyapısını oluşturması gerektiğini kaydetti. Bu ciddi konuda kurallara uymayarak halkın sağlığıyla oynayan işyeri sahiplerine asla göz yummayacaklarını ifade eden Fellahoğlu, tüm uyarılara rağmen bu suçu işlemeye devam edenlerin işyerlerini kapatma yoluna gideceklerini de sözlerine ekledi.

Şuanda çalışma saatlerimizin dışındayız. Bize mesaj gönderebilirsiniz, çalışma saatleri içerisinde size cevap yazacağız.

* Tam Adınız
* Eposta
* Mesajınız

Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Cuma günleri 08.30 – 15.30, Perşembe günleri 08.30 – 18.00 saatleri arasında şikayet, öneri ve görüşleriniz için canlı destek vermek için mesajlarınızı bekliyoruz..