LTB’den halk sağlığına büyük önem

28 Mart 2014

LTB’den halk sağlığına büyük önem

ltblogo

Lefkoşa Türk Belediyesi Halk Sağlığı Şubesi’ne bağlı İşyeri İzinlendirme ve Denetim Birimi denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Şube bu konuda bir açıklamada bulundu:

“Şubemiz halkın sağlığını doğrudan ilgilendiren gıda imalathaneleri, su tesisleri, içme ve kullanım suları, gıda servisi yapılan lokanta vb. yerler aralıksız olarak denetlenmeye devam ediyor. Bu çerçevede dün (25.02.2014) bir ihbarı değerlendiren denetim ekiblerimizi Şht. Mustafa A. Ruso Caddesi üzerinde bulunan bir restoranda denetlenmiş ve tespit ettiği gayri sıhhi hususlardan dolayı ilgili işyerine “kapatma cezası” uygulamıştır. Halkımızın, özellikle gıda güvenliği konusundaki hassasiyetinin bilincinde olan halk sağlığı ekiplerimiz; denetimlerini aralıksız olarak sürdürmeye devam edecektir. Mağduriyet yaşanmaması için işyeri sahiplerine belediye ekiplerimizin yasa gereği talep ettiği sağlık kurallarına harfiyen uyması gerekliliği, bir kez daha önemle hatırlatılır.”

Fellahoğlu: Lefkoşa halkının sağlığı konusunda çok hassasız

Konu ile ilgili bir açıklamada bulunan LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, Lefkoşa halkının sağlığı ve tükettiği gıdaların hijyen kurallarına uygunluğunun kendileri için çok önemli olduğu vurgusunu yaparak, bu konudaki hassasiyetlerinin yüksek olduğu hatırlatmasını yaptı.