LTB’den Etkin Gıda Denetimleri

dren
Başkent Lefkoşa’da yağışlar sonrasında en yoğun su birikintisi oluşan noktalar drenaj hattı ile dereye bağlanıyor
3 Ocak 2014
buda
Budama ekipleri tempoyu arttırdı
6 Ocak 2014

LTB’den Etkin Gıda Denetimleri

denet

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) başkentteki gıda üreten ve satan iş yerlerine yönelik denetimlerini sürdürüyor. İnsan sağlığı açısından temel teşkil eden et ve süt ürünlerine yönelik de etkin denetimlerine devam eden LTB Halk Sağlığı Şubesi ekipleri belli bir program içerisinde Hamitköy ve Haspolat da dahil Lefkoşa Belediye sınırları içerisindeki tüm imalathane ve satış yerlerini denetliyorlar.
Halk Sağlığı Şubesi’ne bağlı gıda mühendislerinin de içinde olduğu 4 ekip süt ürünlerinin üretildiği imalathaneler ile satışının yapıldığı marketler ile et ürünlerinin satıldığı market ve kasapları belli aralıklarla rutin olarak denetliyorlar. Yapılan denetimlerde rastgele alınan numuneler Veteriner Dairesi Merkez Teşhis ve Araştırma Labaratuvarı ile Devlet Labaratuvarı’nda tahlil edildikten sonra uygunsuz ürünleri üreten imalathanelere ve/veya satışını yapan işletmelere yazılı ihbar,ürün toplatma veya işyerini faliyetten men etme gibi cezalar uygulanıyor. Ayrıca market ve satış yerlerinde yapılan denetimlerde ürün son kullanım tarihi geçmiş, uygun saklama koşullarında satışı yapılmayan ve hijyen olmayan şartlarda satışı yapılan ürünler de müsadere edilip imha ediliyor.