LTB’de, Toplu İş Sözleşmesi imzalandı

21 Şubat 2014

LTB’de, Toplu İş Sözleşmesi imzalandı

imza

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ile Belediye Emekçileri Sendikası (BES) arasındaki 2014 yılını kapsayan Toplu İş Sözleşmesi bugün (19.02.2014) imzalandı. Toplu İş Sözleşmesi LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu ile BES Başkanı Savaş Bozat tarafından imzalandı. Toplu İş Sözleşmesi’nde, dün toplanan Belediye Meclisi toplantısında alınan kararların yer aldı. Toplu İş Sözleşmesi’nde 2012 yılında kadrolanan 134 kişinin kademe ilerlemeleri yapılması ve geçici olarak çalışan 111 işçininde toplu iş sözleşmesi kapsamına dahil edilmesi öne çıktı.

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu

İmza töreninde konuşan LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, sorunlara karşı çıkma cesaretini göstereren LTB Meclis Üyeleri ile dün gerçekleştirdikleri Belediye Meclis Toplantısı’nda ellerini taşın altına koyarak sorunları ortadan kaldırmaya çalışdıklarını vurguladı. Fellahoğlu Bu sözleşmeye göre 2012 yılında kadrolanan ancak kademe ilerlemesi yapılmayan 134 kişinin kademe ilerlemelerinin maaşlarına yansıtılacağını kaydetti. Gecici olarak çalışan 111 kişindinde kadrolanacağını söyeyen Fellahoğlu bu kişilerinde kademe ilerlemelerinin yapılarak maaşlarının düzenleneceğini belirtti. Fellahoğlu sözleşmenin LTB’ye, çalışanlara ve Lefkoşa halkına iyi sonuçlar getirmesini temenni etti.

BES Başkanı Savaş Bozat

BES Başkanı Savaş Bozat’ta imza töreninde 16 yıllık sendikacılık hayatında son 28 ayda 2 sözleşmeye imza atmakatan dolayı gurur duyduğunu ifade etti. Bozat LTB’de gecici işçi kalmadığını tümünün Toplu İş Sözleşmesi kapsamında kadrolandığını belirtti

Bundan sonrakı süreçte çalışanlarından işlerine dort elle sarılmalarını isteyen Bozat LTB’yi kurtarmak için daha çok çalışmaları gerektiğini dile getirdi.. Bugünden itibaren en kısa sürede Lefkoşa’yı temizleyerek daha sağlıklı hizmet verereceklerini söyleyen Bozat Lefkoşa’yı eylem öncesinden daha temiz hale getireceklerini kaydetti.