LTB’de çalışanların sağlık kontrolleri başladı

Fellahoğlu Arabahmetle ilgili Baraka Kültür Merkezi’ni bilgilendirdi
6 Şubat 2014

LTB’de çalışanların sağlık kontrolleri başladı

saglıkKontroller iki bakanlık ve belediye koordinasyonu ile yapılıyor.

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) Kanalizasyon Şubesi çalışanlar herhangi bir bulaşıcı hastalık riskine karşı sağlık kontrolünden geçiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve LTB’nin koordinasyonu ile gerçekleşen kontrollerde Kanalizasyon Şubesi’nin Haspolat Arıtma Tesisleri, pompa istasyonları ve jet-vidanjör hizmetlerinde çalışan personelleri 3 gün boyunca gruplar halinde Dr.Burhan Nalbantoğlu Hastahanesi’nde sağlık kontrollerini yaptırıyor. Yaptıkları iş gereği sağlık riski altındaki Kanalizasyon Şubesi’nde görev yapan 21 personel sırasıyla sağlık kontrolünden geçiyor.

Fellahoğlu: “Sağlık kontrollerine sokakta çalışanlardan başladık”

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu başkente birçok alanda beledi hizmet veren çalışanların yaptıkları işlere göre de çeşitli riskler riskler taşıdığını belirterek çalışanların iş güvenliği ve sağlıklı olarak çalışmasına büyük önem verdiklerini söyledi. Özellikle sokakta çalışan işçilerin riskinin fazla olduğuna dikkat çeken Fellahoğlu bu sağlık kontrollerine de sokakta çalışanlardan başladıklarını vurguladı. Toplu İş Sözleşmesi’nde de var olan sağlık kontrollerini yaptırmanın belediyenin görevleri arasında olduğuna değinen Fellahoğlu “LTB’nin normalleşme sürecine girmesiyle birlikte son yıllarda eksik olan sağlık kontrollerini de yapırmaya başlıyoruz. Sağlık kontrolleri çalışanlarımız için çok temel bir güvencedir.”  dedi.