LTB çalışanları “Engelli Bireylere Davranış Şekli” konulu eğitim çalışmasına katıldı

Hayvan barınağı protokolü imzalandı
10 Şubat 2017
LTB ile DAÜ arasında protokol imzalandı
14 Şubat 2017

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), toplumda engelli bireylere karşı farkındalığı artırmak için çalışmalarını sürdürüyor. LTB bünyesinde bulundan Engellemeyen Lefkoşa Birimi’nin yürüttüğü çalışmalar kapsamında dün (09.02.2017) LTB çalışanlarına yönelik “Engelli Bireylere Davranış Şekli” konulu eğitim çalışması geçekleştirildi.
Doğu Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr Biran Mertan tarafından verilen farkındalık eğitimi belediye çalışanlarının katılımı ile LTB Mimar Mehmet Vahip Toplantı Salonu’nda yapıldı.
Eğitim çalışmasında, engelli bireyin tanımı, engel grupları, engel gruplarına göre davranış şekilleri, engellilere yönelik iletişim teknikleri ve empati gibi konu başlıkları anlatıldı. Katılımcıların eşlik ettiği uygulamalarla da engelli bireylerin dünyası tanıtılarak empati kurulması sağlandı.