LTB Başkanı Harmancı, Sönmezliler Ocağı’nı ziyaret etti

LBO Halk Müziği Korosu Konseri büyük bir beğeni ile izlendi
9 Mayıs 2018

LTB Başkanı Harmancı, Sönmezliler Ocağı’nı ziyaret etti

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) Başkanı Mehmet Harmancı dün (8 Mayıs Salı) Sönmezliler Ocağı’nı ziyaret etti. Ülkemizin en köklü sivil toplum hareketlerinden biri olan ve önemli bir üye sayısına sahip olan Sönmezliler Ocağı’nı ziyaret eden Başkan Harmancı hem belediyenin son dört yılındaki hizmetleri anlattı hem de üyelerden gelen soruları yanıtladı. Sönmezliler Ocağı Asbaşkanı Halil Kavaz da ziyaret sırasında yaptığı konuşmada Başkan Harmancı’nın ziyaretinden dolayı çok mutlu olduklarını belirterek yerel yönetimlerin şehir hayatında çok önemli bir yere sahip olduklarını söyledi.

Başkan Harmancı: “ Ülkeye ciddi emekleri olan Sönmezlilere büyük saygı ve hürmet duyuyorum”
Başkan Harmancı yaptığı konuşmada Sönmezliler Ocağı üyelerinin ülkeye çok ciddi emekleri olan kişilerden oluştuğunu belirterek hep abiliğini ve dostluğunu gördüğü Sönmezlilere çok büyük saygı ve hürmet duyduğunu ifade etti. 4 yıllık görev süresinde Lefkoşalılar’ın malı olan LTB’de popülist uygulamalardan uzak durarak geçmiş örneklerdeki gibi olmayan parayı habire borçlanarak, harcayarak, Lefkoşa ve Lefkoşalıların bugününü ve geleceğini batağa sürüklemediğini belirtti. Başkan Harmancı,çok kötü bir ekonomik durumda devralınan belediyeyi etkin ve sıkı bütçe denetimi ile akılla ve düzgün bir şekilde yöneterek Haziran 2018’de itibarı ile bankalara olan tüm borcu kapatılmış olacağını ve böylece LTB’yi artık kendi yatırım projelerini programlayabilen seviyeye getirdiklerini vurguladı. Borçların kapanması ile birlikte LTB özkaynak gelirlerinin dört yılda tam %100 arttığına da değinen Başkan Harmancı,Lefkoşa bu dört yıllık sürede ayağa kalkarken Lefkoşalıların şehrin yönetimi ile barıştığını ve elini taşın altına koyduğunun altını çizdi.