LTB Başkanı Harmancı: “Mezbaha bu yıl içerisinde devreye alınacak, hedef paydaşlarla birlikte ilerlemek”

ERC Kıbrıs Rallisi Lefkoşa Özel Seyirci Etabı 17 Haziran Cumartesi günü
9 Haziran 2017
HAMİTKÖY BÖLGESİ KOCAMAN,DURMUŞ BIYIKLI,YİĞİTLER VE ÇINARLI SOKAKLARIN KANALİZASYON YAPIM PROJESİ
12 Haziran 2017

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, göreve geldiklerinde birçok kişinin mezbahadaki hukuki sıkıntıların çözülemeyeceği yönündeki iddiaların aksine büyük bir hukuk mücadelesi neticesinde bu durumu tersine çevirdiklerini ifade ederek şimdiki hedefin şu anda fonksiyonel olarak faaliyette olmayan LTB Veteriner Hekim Ali Güçlü Mezbahasının tekrardan ekonomiye kazandırılması olduğunu vurguladı.

Mezbahanın faaliyete geçmesi konusunda LTB Başkanı Mehmet Harmancı, belediye yetkilileri, Kıbrıs Türk Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tosunoğlu, Hayvancılar Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları ve Koop-Sen Başkanı Mehmetali Güröz ile önceki günlerde (09.06.2017) LTB toplantı salonunda bir araya geldi. Hayvancılık konusunda son dönemde yaşanan hem gıda sağlığı hem de fiyat problemlerine yardımcı olacak şekilde faaliyete geçirilmesi konusunun görüşüldüğü toplantıda Başkan Harmancı,  mezbahanın donanımlı ve gıda sağlığını sağlayacak bir şekilde sektörün ihtiyaçlarını gidermek üzere hizmete girmesinin hedeflendiğini kaydetti.

LTB Başkanı Harmancı :”Görüşmenin detayları önce komisyona sonra belediye meclisine aktarılacak”

LTB Başkanı Harmancı mezbaha ile ilgili önemli bir aşama kaydedildiğini, donanım ve teknoloji olarak ülkedeki en modern mezbaha konumundaki LTB Mezbahası’nın atıl durumdan kurtarılarak hizmet vermesi için belediye idaresinin kararlı olduğunu vurguladı. Sektöre de önemli bir katkısı olacak mezbahanın aktif hale getirilmesi konusunda paydaşların görüşlerini alan Başkan Harmancı bu görüşleri önce komisyona daha sonra da LTB Meclisi’ne detaylı bir şekilde ileteceğini ve mecliste yapılacak değerlendirmenin ardından yeniden bir araya gelineceğini belirtti.

Toplantıda ayrıca paydaşlara mezbaha ile ilgili birde sunum yapıldı.