LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, drenaj hatları ile ilgili sürdürülen projeye büyük önem veriyor

agac
LTB öğrencilerle birlikte çocuk parkı ve otoparkta fidan dikti
21 Ocak 2014
satranc
“Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanları Anı Satranç Turnuvası” 7 tur olarak yapılacak
22 Ocak 2014

dren

Çalışmaları yerinde denetledi

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB) Başkent Lefkoşa’nın en önemli altyapı eksikliklerinin başında gelen yağmur suyu drenaj hatları konusunda başlattığı proje, tüm hızı ile sürüyor. Özellikle şiddetli yağışlar sonrasında aşırı su biriken 8 nokta ihale kapsamına alınmış ve ilgili çalışmalar geçtiğimiz haftalar içerisinde Taşkınköy’de başlamıştı. Proje kapsamında aşırı yağışlar sonrasında yoğun olarak su biriken noktalar döşenen hatlar ile birlikte dereye bağlanıyor.

LTB Alyapı ve Bayındırlık Şubesi ekipleri ile birlikte çalışma yapılan bölgelere giden LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, projenin son durumu ile ilgili şube amiri Cemal Ulunay ve projeyi yürüten Sütçüoğlu Ltd. yetkililerinden bilgi aldı. Fellahoğlu, çalışmalar kapsamında vatandaşın en az şekilde mağdur edilmesini istedi.

Taşkınköy Muhtarı’ndan Fellahoğlu’na övgü

Başkan Fellahoğlu’na denetim sırasında Taşkınköy Muhtarı Derviş Dizliklioğlu da eşlik etti. Dizliklioğlu yatırımlardan bölge halkının memnun olduğunu ifade ederken, bölgelerine gösterdiği ilgi ve alaka nedeni ile Başkan Fellahoğlu’na teşekkür etti.

Fellahoğlu: LTB’yi yatırım yapar bir noktaya taşıdık

2014 yılı ile birlikte yatırımlara hız verdiklerini, enkaz halinde devraldıkları LTB’yi yatırım yapar bir noktaya getirdiklerini ifade eden Fellahoğlu, halkın istekleri ve şehrin acil ihtiyaçları doğrultusunda gereken adımları atmaya devam edeceklerini vurguladı. Bu süreçte kendilerine destek veren TC Yardım Heyeti yetkililerine de teşekkür eden Fellahoğlu, artık güven veren bir belediye olmalarının avantajlarını gördüklerini sözlerine ekledi.

Çalışma yapılacak 8 nokta

İhale kapsamında drenaj hattı döşenecek 8 farklı nokta şu şekilde: Şht. Kemal Ünal Caddesi (Metropol yolu), Şht. Mustafa Mehmet Sokak (Göçmenköy-Taşkınköy trafik ışıkları civarı), Cengiz Topel Sokak (Şht. Tuncer İlkokulu önü), Kocaman sokak (Hamitköy, Dilek Sokak (Marmara Parkı civarı), Şht. Ecvet Yusuf Caddesi (Yenişehir Kavşağı), Leylak Sokak (Reis Süpermarket civarı), Rüstem Ağa Sokak (K.Kaymaklı)