LTB 9 Eylül İlkokulu önünde güvenli trafik uygulamasını hayata geçiriyor

LTB TEKLİF KABULÜ
6 Mart 2017

LTB 9 Eylül İlkokulu önünde güvenli trafik uygulamasını hayata geçiriyor

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Belediye Meclisi’nin almış olduğu karar doğrultusunda trafik ve yaya güvenliğinin sağlanması amacı ile 6 Mart Pazartesi günü Ortaköy bölgesindeki 9 Eylül İlkokulu önünde (Şht. Adnan Sipahi Sokak) yeni trafik uygulamasına geçiliyor.

9 Eylül İlkokulu önünde özellikle okul giriş ve çıkış saatlerinde yaşanan trafik yoğunluğundan dolayı yapılan trafik düzenlemesine yönelik yeni uygulama LTB Zabıtaları ile Trafik Polisinin denetiminde olacak.

Uygulama Okul giriş-çıkış saatleri de göz önünde bulundurularak “Pazartesi 07:00-17:00, Salı-Cuma 07:00-14:00” saatleri arasında olacak şekilde hayata geçiriliyor.

Düzenlemede Şht. Gzt. Hasan Tahsin Caddesinden (Lemar Yolu) Şht.Adnan Sipahi Sokak (9 Eylül İlkokulu) yönüne Giriş olacak ancak Şht. Adnan Sipahi Sokak’tan Şht. Gazeteci Hasan Tahsin Caddesi’ne Çıkış olmayacaktır.

Yeni trafik düzenlemelerinin güvenle ve sorunsuz hayata geçirilebilmesi için özellikle bu saatlerde yolu yoğun olarak kullanmakta olan öğrenci velilerinin ve aynı güzergahı kullanan yurttaşların trafik işaret ve işaretçilerine uymaları önemle rica olunur.