LTB 86 İş Yerini Denetledi

LTB’den iş ve yol güvenliği adına önemli imza
21 Haziran 2017
LTB Ramazan Bayramı Boyunca hizmette olacak
23 Haziran 2017

LTB 86 İş Yerini Denetledi

Lefkoşalıların sağlığı için yoğun çalışmalar yapan Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Halk Sağlığı Şubesi 12 Haziran-16 Haziran tarihleri arasında 86 iş yerini denetledi.  Denetim sonuçlarını kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşan LTB Halk Sağlığı Şubesi, ayrıca başkent Lefkoşa’da yer alan Fuar alanında faaliyet gösteren 27 gıda satış yerini de denetledi.
Denetimler sonrasında ise 7 işyerine izinsiz ve sağlık karnesiz personel çalıştırdığı için ihbar verilirken; Change Trading, Mamülcüoğlu, Burcu Kebap isimli iş yerlerine iş yeri izni olmadığı için, Karnaval Waffle, King Of Chicken Burger, Bibliotheque, Yogholate, Mardo, Niazi’s Deep Blue, Friends Cafe, Denser Cafe, Robert’s Cafe, Tonic Sandwich, Dragon, Khora Kitap Evi, Funda Tarpaz, CMR Çiğ Köfte, Bolulu Hasan Usta, Rocca Cafe ile Berkem Kebap Salonu isimli iş yerlerine ise iş yeri izni olmadığı ve sağlık karnesiz personel çalıştırdığı için Belediyeler Yasası kapsamında para cezası kesildi.
Babacan İnternet Kafe ve Diyar Net İnternet Kafe’nin işyeri izinleri olmadığı için de faaliyetleri durduruldu.
Denetlenen işyerleri niteliklerine göre: 2 Balık Satış Yeri, 3 Kasap, 2 Süt Ürünleri İmalathanesi, 11 Kafeterya, 23 Restoran, 2 Büfe, 8 Bar, 1 Butik Otel, 2 Fırın, 4 Pastane, 2 Kuaför Salonu, 3 Kreş, 1 Havuz İşletmeciliği, 1 Düğün Salonu, 2 İnternet Kafe, 7 Oto Galeri, 5 Market, 2 Bet Ofis, 3 Gıda Deposu, 2 Spor Salonu