LTB 53 İş Yeri Denetledi

LTB Başkanı Harmancı ile Bakan Şahali’den faydalı görüşme
30 Temmuz 2018

LTB 53 İş Yeri Denetledi

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Halk Sağlığı Şubesi, Lefkoşalıların sağlığı için iş yerlerine yönelik denetimleri kapsamında 16 ile 19 Temmuz tarihleri arasında 53 iş yeri denetlendi.
Denetimler sonucunda 6 işyerine eksiklerinden dolayı ihbar verildi.
Delidolu Market, Baykuş Off Licence ve Cebe 1 Market isimli işletmelere sağlık karnesi olmayan personel çalıştırılması nedeniyle, Çıraklı Co. Ltd. (Ahmet Çıraklı) isimli işletmeye geçerli işyeri izni olmaması, gayrisıhhi ortamda çalışılması ve sağlık karnesi olmayan personel çalıştırılması nedeniyle, Kayro Fırın isimli işletmeye ise geçerli işyeri izni olmaması, sağlık karnesi olmayan personel çalıştırılması ve çevre kirliliği nedeniyle Belediyeler Yasası kapsamında para cezası kesildi.
Seco Off Licence isimli işletmeden 6 birim ürün son kullanım tarihinin geçmesi nedeniyle; Devcon Market’ten 1 birim ürün, Ronya Market’ten 1 birim ürün, Tenay Kuruyemiş’ten 2 birim ürün, Fresh Market’ten 1 birim ürün ve Reis Süpermarket’ten 3 birim ürün uygun olmayan muhafaza koşulları ve/veya etiketsiz olması nedenleriyle müsadere edildi.
Denetlenen işyerleri niteliklerine göre: 6 Restoran, 2 Fırın, 8 Kafeterya, 1 Bar, 1 Gıda İmalathanesi, 3 Kahvehane, 23 Market, 6 Off Licence, 1 Spor Salonu, 1 Meyve-Sebze Deposu, 1 Kuru Temizleme Yeri