LTB, 31 Temmuz – 10 Ağustos tarihleri arasında 80 İş Yerini Denetledi

LTB’nin sunduğu ‘Tiyatro Eylülü’ne muhteşem tanıtım
12 Ağustos 2017

LTB, 31 Temmuz – 10 Ağustos tarihleri arasında 80 İş Yerini Denetledi

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) 31 Temmuz – 10 Ağustos tarihleri arasında başkent  sınırları içerisinde faaliyet gösteren 80 iş yerini denetledi.

Denetimler kapsamında Kardeşler Lahmacun ve Pide Salonu isimli iş yerine gayri sıhhi ortamdan ve sağlık karnesiz personel çalıştırmaktan dolayı Belediyeler Yasası kapsamında ceza kesilerek faaliyetleri durduruldu.

Little Bees isimli firmaya izinsiz iş yeri çalıştırmaktan, Unique Hairways isimli iş yerine de sağlık karnesiz personel çalıştırmaktan dolayı Belediyeler Yasası kapsamında ceza kesildi.

Yurttaşların Şikayetleri Değerlendirildi

Ayrıca yurttaşlardan gelen şikayetleri de değerlendiren LTB Halk Sağlığı Şubesi ekipleri Dano Ekmek Fabrikası’na ait bir üründen yabancı madde (böcek) çıkması nedeni ile gayrı sihhi şartlardan dolayi iş yerinin 24 saat süre ile faaliyetlerini durdurdu.

Denetlenen iş yerleri niteliklerine göre şöyledir: 15 Market, 3 Gıda Deposu, 3 manav, 3 Oto galeri, 1 Büfe, 14 Kuaför, 5 Eğitim Merkezi, 1 Park Büfesi,  1 Kafeterya, 23 Restoran, 3 Bar, 3 Fırın, 1 Pastane, 3 kasap, 1 Süt ürünleri imalathanesi.