LTB 175 İş Yeri Denetledi

LTB Yöneticilerine iş sağlığı ve güvenliği eğitimi
21 Nisan 2018
GELİBOLU-MARMARA YENİ BAĞLANTI KÖPRÜSÜ HİZMET VERMEYE BAŞLADI
24 Nisan 2018

LTB 175 İş Yeri Denetledi

Lefkoşa Türk Belediyesi Halk Sağlığı Şubesi, Lefkoşalıların sağlığı için iş yerlerine yönelik denetimlerine devam ediyor. Halk Sağlığı Şubesi ekiplerinin belediye sınırları içerisindeki işletmelere yönelik denetimleri kapsamında 9 ile 20 Nisan tarihleri arasında 175 iş yeri denetlendi.

Denetimler sonucunda 7 iş yerine eksiklerinden dolayı ihbar verildi.

CMR Çiğ Köfte isimli işletmeden 3 birim ürün gayrısıhhi koşullar nedeniyle müsadere edilirken Marmara Kebap isimli işletmeye ise işyeri izni olmaması, sağlık karnesiz personel çalıştırılması,  gayrı sıhhi ortam ve çevre kirliliği nedeniyle Belediyeler Yasası gereği para cezası kesildi.

Denetlenen işyerleri niteliklerine göre: 26 Restoran, 13 Cafe, 10 Gıda İmalathanesi, 10 Bar, 39 Market, 8 Off Licence, 9 Gıda Deposu, 2 Meyve-Sebze Deposu, 19 Kuaför ve Berber Salonu, 7 Okul Kafeteryası, 3 Yurt, 4 Petrol İstasyonu, 4 Eğitim Merkezi, 1 Anaokul, 3 Su Otomatı, 4 Oto Galeri, 1 Oto Yıkama, 5 Büfe, 4 Kasap, 2 Piliç Satış Yeri, 1 Balık Satış Yeri