LTB 1 Ocak 2014 tarihinde başlattığı etkin Yapı Denetimlerini sürdürüyor

LTB 1 Ocak 2014 tarihinde başlattığı etkin Yapı Denetimlerini sürdürüyor

yapi

2 ayda 24 adet inşaat denetlendi

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), Başkent genelindeki yapı denetimlerini sürdürüyor. LTB geçtiğimiz ay inşaatlarla ilgili önemli bir adım atarak etkin yapı denetimlerini hayata geçirmişti. Çalışmalar çerçevesinde 2 aylık süre zarfında 24 adet inşaat, etkin yapı denetime tabi tutuldu.Bu uygulama sayesinde LTB sınırları dahilinde yapılara, etkin denetimler getiren belediye idaresi, ilgili yapıları projelendirdikten sonra yapım aşamasında da denetlemeye başladı. Bu denetimlerle kalite ve güvenlik eksiklikleri başta olmak üzere birçok noktada yaşanan sıkıntılar anında tesbit edilebiliyor.Lefkoşa hudutları dahilinde inşaata başlayan özel ve tüzel kişi ile kurumlardan etkin denetim kapsamında aranan hususlar şunlar:
a)Temel aplikasyon ve hudut kontrolü
b)İnşaat tanıtım panosu ve inşaatın etrafının çevre emniyetinin sağlanması
c)WC
d) Resmi hudut tespiti
e) Sınır ihlali olup olmadığı
f)Akslar

Fellahoğlu: “İnşaatlarda Etkin kontrol ve Denetim sağlanacak”

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, LTB’nin yıllardır adım atılmayan ve sektörde bir çok soruna neden olan inşaatlara el atmasının önemine değinerek, etkin yapı denetimi ile her aşamasında kontrol edilen kaliteli ve güvenli yapıların ortaya çıkmasını sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Fellahoğlu, 1 Ocak 2014 tarihinde başlatılan uygulama ile beledi hudutları içerisindeki izinsiz ve kontrolsüz inşaatların önüne geçmeyi amaçladıklarını belirterek, “Amacımız inşaat sektörüne kaliteli, güvenli, depreme dayanıklı ve uzun ömürlü yapılar kazandırmaktır. LTB olarak, birçok yapısal sorunlara rağmen KKTC’de yapı denetimlerini etkin bir şekilde uygulamaya başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Fellahoğlu sözlerin sonunda yapı denetimlerinin gerçekleşmesine katkı sağlayan Kıbrıs Türk Mimar ve Mühendisler Odası Birliği, Kıbrıs Türk İnşaat Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası, Makina Mühendisleri Odası ile Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği yetkililerine de teşekkür etti.