Paylaşım Mutfağı hizmete girdi

Festival Bisikletle başladı
14 Mayıs 2016

Paylaşım Mutfağı hizmete girdi

Lefkoşa Türk Belediyesi, Belediye Pazarı’nda (Bandabuliya’da) ihtiyaçlılara yemek dağıtmak için, giderlerinin tamamı bağışçılarla karşılanan “Paylaşım Mutfağı” adı altında yemek hizmeti vermeye başladı.

“Paylaşım Mutfağı”nda üretilen yemekler, günde bir defaya mahsus yardıma muhtaç yaşlılar, düşük gelirliler ve mülteciler arasından belirlenen ihtiyaçlı kişilere dağıtılıyor. Yemekler genellikle listede yer alan kişilerin evlerine dağıtılıyor.

HARMANCI: “ Birilerini darda görmüşsek eski zamanlarda olduğu gibi yardım elini uzatmak zorundayız”
Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Bandabuliya’da düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, bugünün LTB adına gurur günü olduğunu belirtti.
Harmancı, Kıbrıs Türkü’nün 1980’li yıllara kadar “paylaşım” ve “dayanışmayı” çok iyi başaran, adadaki varlığını da buna borçlu bir toplum olduğunu, ancak 1980-90’lı yıllardan sonra tüm dünyada olduğu gibi, kendi menfaatlerinin peşine düşen bir topluma dönüştüğünü söyledi.
Toplumdaki eşitsizliğin en aza indirilmesi, paylaşım ve dayanışma ruhunun arttırılması gerektiğini ifade eden Harmancı, Lefkoşa’nın daha eşit bir şehir hale getirilmesi gerektiğini kaydetti.
Harmancı, “Birilerini darda görmüşsek, sıkıntıda görmüşsek, eski zamanlarda olduğu gibi yardım elini uzatmak zorundayız” dedi.

“Sponsor olan kişi ve işletmelere teşekkür belgesi”

“Paylaşım Mutfağı”nın hayata geçirilmesinde LTB’nin kasasından bir kuruş dahi harcanmadığını, harcamaların tümünün bağışlar sayesinde karşılandığını kaydeden Harmancı, proje fikrinin sahibi olan belediye personeli Ali Ecesoy ve Seden Tunççağ’a teşekkür etti.
İhtiyaçlı bireylerin listesinin Sosyal Hizmetler Dairesi, Mülteci Hakları Derneği ve belediye bünyesindeki Mülteci Hakları Komisyonu’nun yardımlarıyla belirlendiğini kaydeden Harmancı, “Bu mutfağa ihtiyaç varsa bu ülkede açlık; bu mutfağa ihtiyaç varsa bu ülkede sosyal eşitsizlik var demektir” dedi.Harmancı, ihtiyaçlı listesi sıfırlanana kadar “Paylaşım Mutfağı”nın hizmet vermeye devam edeceğini kaydetti.LTB Başkanı Harmancı, Paylaşım Mutfağı’na sponsor olan kişi ve işletmelere teşekkür belgesi de takdim etti.

liste