Lefkoşa’nın her iki yakasını birleştiren ralli için hazırlıklar başladı

Dumlupınar bölgesindeki yeşil alana 200 fidan
17 Mart 2017

Lefkoşa’nın her iki yakasını birleştiren ralli için hazırlıklar başladı

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB)  ev sahipliğini üstlendiği ve bu yıl 16,17,18 Haziranda yapılması planlanan Avrupa Ralli Şampiyonası (ERC) ile Orta Doğu Ralli Şampiyonası’nın (MERC) bir ayağı olan Kıbrıs Rallisi kapsamındaki seyirci özel etabı çalışmaları bugün (16.03.2017) başladı.

Kuzey Kıbrıs Touring Otomobil Kurumu (KKTOK) Koordinatörlüğünde dördüncüsü yapılacak olan Avrupa Ralli Şampiyonası (ERC) ve  Orta Doğu Ralli Şampiyonası’nın (MERC) Lefkoşa seyirci özel etabının geçmiş yıllarda başarılı bulunması nedeni ile bu yıl  Balıkesir ve Vadili seyirci özel etapları da organizasyona dahil edildi.

Bu amaçla bugün (26.03.2017) LTB’nin organizasyonunda geniş katılımlı bir koordinasyon toplantısı düzenlendi . Toplantıda Sağlık Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Enformasyon Dairesi, Spor Dairesi, Sivil Savunma Teşkilatı, Lefkoşa Kaymakamlığı, Değirmenlik Belediyesi, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, LTB Meclis üyeleri, ilgili LTB şubeleri, Kuzey Kıbrıs Turing Otomobil Kurumu, Lefkoşa Polis Müdürlüğü,  Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu yetkililerinin yanı sıra LTB Başkanı Mehmet Harmancı’da hazır  bulundu.

LTB Başkanı Harmancı: “Bu yıl da kusursuz bir organizasyon yaratmak için çalışacağız”

Toplantının başında konuşma yapan LTB Başkanı Mehmet Harmancı, 2014 yılından itibaren Lefkoşa’ya büyük hareketlilik kazandıran, Avrupa Ralli Şampiyonası ile Orta Doğu Ralli Şampiyonası’nın bir ayağı olan  Kıbrıs Rallisi’ne ev sahipliği yapmaktan büyük onur ve gurur duyduğunu ifade etti. Kurumlararası işbirliği ve dayanışma ile 3 kez gerçekleştirilen rallinin bir kez daha güçlü işbirliklerine ihtiyaç duyduğunu belirten LTB Başkanı Harmancı, özellikle Karayolları Dairesi’nin mutlaka organizasyona katkı sağlaması gerektiğinin altını çizdi. Toplantıya katılan tüm yetkililere gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür eden Harmancı, bu yıl da organizasyonun sorunsuz geçmesi için LTB olarak her türlü desteği sağlayacaklarını belirtti.