Lefkoşa’da Tiyatro Eylül’ü heyecanı yaşanacak

LBO Çocuk Korosu 2016-2017 sezonu kayıtları başladı
25 Ağustos 2016

Lefkoşa’da Tiyatro Eylül’ü heyecanı yaşanacak

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin sunduğu ve Lefkoşa Belediye Tiyatrosu tarafından düzenlenen  “14. Kıbrıs Tiyatro Festivali” 6 Eylül’de başlıyor. 10 oyunun sahneleneceği festival, 6 Eylül – 6 Ekim tarihleri arasında 1 ay sürecek. 14. Kıbrıs Tiyatro Festivali programı 24 Ağustos 2016 Çarşamba günü düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı. KTAMS Toplantı Salonu’nda yer alan basın toplantısına, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı yanında Festival Komitesi Başkanı Kıymet Karabiber, yerli ve konuk sanatçılar ile sponsorlar katıldı.

“Karanlığa Rağmen Karanlıkta Görmek İçin”
Akgünler Turizm ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek festival “Karanlığa rağmen karanlıkta görmek için” sloganıyla gerçekleştirilecek.Festival, 6-7 Eylül’de Dostlar Tiyatrosu’nun “Bir Delinin Hatıra Defteri” oyunu ile başlayacak. Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun  çocuk oyunu “Soytarılar Okulu” dışındaki tüm oyunlar,  YDÜ AKKM’de saat 21.00’de başlayacak. 10 oyunun sahneleneceği festivalde biletler Lefkoşa Avenue Gişelerinden her oyun için 25 TL karşılığında alınabilecek. Festivalde kombine bilet 200 TL olacak, çocuk oyunu biletleri ise 5 TL’den satılacak.

Festival coşkusu 6 Eylül’de Dostlar Tiyatrosu’yla başlıyor
14.Kıbrıs Tiyatro Festivali’nde; 6-7 Eylül’de Dostlar Tiyatrosu “Bir Delinin Hatıra Defteri”, 19 Eylül’de Tiyatro Ahk”Kanatsız Güvercinler”, 20 Eylül’de Siyah Beyaz ve Renkli “Tesir”, 22 Eylül’de Bursa Nilüfer Belediyesi “Tersine Dünya”, 24 Eylül’de Lefkoşa Belediye Tiyatrosu  çocuk oyunu “Soytarılar Okulu”, 26 Eylül’de Lefkoşa Belediye Tiyatrosu “Ev”, 27 Eylül’de Entropi Sahne “Yastık Adam”, 29 Eylül’de Semaver Kumpanya “İçerdekiler”, 4 Ekim’de Hayal Perdesi “Üç Kız Kardeş” ve 6 Ekim’de Talimhane Tiyatrosu “Göl Kıyısı” oyunuyla sahne alacak.

Tiyatro Fest 2

Karabiber: “Festival Akgünler Turizm ana sponsorluğunda gerçekleşecek”
Basın toplantısında açılış konuşmasını Festival Komitesi Başkanı, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Kıymet Karabiber yaptı. Karabiber, festivali gerçekleştirmede zorlu bir süreç yaşadıklarını belirterek, Türkiye’de yaşanan darbeden dolayı sıkıntı yaşadıklarını ancak bugün bu festivali seyirciyle buluşturacak olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Karabiber, festivalin Akgünler Turizm ana sponsorluğunda gerçekleşeceğini de ifade ederek, festivale destek veren tüm sponsorlara teşekkür etti.

Tiyt fest 3

Harmancı: “ Festivali 14.kez gerçekleştirmenin sevinç ve gururunu yaşıyoruz”
Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı da, basın toplantısında söz alarak, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun 14. kez düzenlediği festivali gerçekleştirmekten dolayı sevinç ve gurur yaşadıklarını vurguladı. Harmancı, bu yılı festivalin en kolay geçecek yılı olarak gördüklerini ancak en zor yıl olarak geçtiğini, yapılıp yapılamayacağı konusunda endişe duyduklarını ancak sıkıntıları aşıp festivali gerçekleştirdiklerini anlattı.
Sanatın demokrasi için önemine işaret eden Harmancı, bu yüzden verilecek mesajların sahneden de verilebileceğine işaret etti. Bu yıl festivalde bir de çocuk oyununa yer verilmesinin çok anlamlı olduğunu vurgulayan Harmancı, ülkede Eylül ayının “tiyatro ayı” olarak anıldığını belirtti ve destek veren herkese teşekkür etti.

Sponsorlar desteklerini yinelediler