Lefkoşa’da temizlenmeyen mal ve arazilere radikal çözüm

Haşere ile mücadele zamanı
24 Nisan 2016

Lefkoşa’da temizlenmeyen mal ve arazilere radikal çözüm

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) her yaz döneminde büyük bir tehlike arz eden ve yaşanması mümkün yangın tehlikesi,sinek,böcek,yılan üremesi,çevre kirliliği gibi rahatsızlıkların ortadan kaldırılması adına radikal bir adım atarak iki seçenekli bir çözüm yöntemi uygulama kararı aldı. Lefkoşa Belediye sınırları içerisinde yer alan boş arsa ve/veya araziler sahiplerine 10 Mayıs 2016 tarihine kadar arsa/arazilerini temizlemesi için süre tanıyan LTB yönetimi,mal sahipleri tarafından bu tarihe kadar temizlenmeyen arsa ve/veya arazilerin, LTB tarafından temizlenip, hizmet bedelinin ise mal sahibine fatura edileceğini açıkladı.
En çok şikayet edilen konulardan birine çözüm geliyor
Gerek bölge ziyaretlerinde gerekse yurttaşla görüşmelerde en çok şikayet edilen konularından biri olan boş arsa/arazilerin temizliği meselesine çözüm bulmak için harekete geçen belediye böylece hem yurttaşların şikayetlerini çözümlemiş hem de boş arazi/arsalarla ilgili tüm risklerin önüne geçmiş olacak.