Lefkoşa’da sinema ile müziğin buluştuğu gece

LTB’den Görme ve İşitme Engellilere Yönelik Haber Bülteni 19/10/2017
19 Ekim 2017

Lefkoşa’da sinema ile müziğin buluştuğu gece

Lefkoşa Türk Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Lefkoşa Belediye Orkestrası dünyaca ünlü İtalyan besteci-orkestra şefi Ennio Morricone’nin unutulmaz film müziklerinden derledikleri ve 3 konserlik turne şeklinde düşünülen Ennio Morricone Film Müzikleri Konserleri’nin ikincisini dün(18 Ekim Çarşamba) Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Oskay Hoca yönetiminde sahne alan Lefkoşa Belediye Orkestrası, Cahit Kutrafalı, Hüseyin Kırmızı, Oskay Hoca ve Ali Suyolcu’nün düzenlediğiEnnio Morricone’ nin My Name is Nobody, Chi Mai, Corleone, Ecstasy of Gold, İl Maestro e Margherita, Cafe Paradiso, Here’s to you, Gabriel’s Oboe, I Basilischi, IL Clan dei Siciliani, La Marginal,ForLoveOne Can Die ve The Good The Bad and The Ugly adlı filmlere bestelediği şarkılarını seslendirdiler.LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın da izlediği konserde müzikseverler sinema ve müziğin biraraya geldiği keyifli bir gece yaşarken seyirciler konser sonrasında LBO’yu ayakta alkışladı.

Son konser 23 Ekim’de Gazimağusa’da

İlk konserini Uluslararası Kuzey Kıbrıs Müzik Festivali kapsamında veren LBO 3.ve son konserini ise 23 Ekim Pazartesi günü saat: 20.00’de de Gazimağusa Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda verecek.