Lefkoşa’da çocuklar 23 Nisan coşkusunu “Çocuk Festivali” ile yaşadı

LTB’den Görme ve İşitme Engellilere Yönelik Haber Bülteni 18/04/2017
18 Nisan 2017
LEFKOŞA TÜRK BELEDİYESİ TEKLİF KABULÜ (ELEKTRONİK KARTLI SU SAYACI ALIMI)
20 Nisan 2017

Lefkoşa’da çocuklar 23 Nisan coşkusunu “Çocuk Festivali” ile yaşadı

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) ile Telsim işbirliğinde bugün(18 Nisan Salı) saat 10:00’da Lefkoşa bölgesindeki çeşitli ilkokullar ve özel eğitim okullarından çocukların katılımıyla Kumsal Parkı’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla “Çocuk Festivali” etkinliği gerçekleştirildi. LTB Başkanı Mehmet Harmancı ile KKTC Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar’ın da katıldığı etkinlikte yüz boyama, müzik ve çeşitli oyunlar yer aldı. Çocukların müzikler eşliğinde birlikte şarkılar söylediği etkinlikte öğrenciler tarafından şiirler de okundu.

Tanpınar:  “Çocuklarımızı parkları sahiplenmeye teşvik ediyoruz”

KKTC Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar bu yıl 23 Nisan kutlamasını LTB ile birlikte Kumsal Parkı’nda gerçekleştirdiklerini ifade ederek oyuncaklar,yüz boyamalar ve müziklerle dolu bir eğlence ile çocukları eğlendirmeyi düşündüklerini kaydetti. Tanpınar, “40 yıl önce bende bu parkta bir çocuk olarak eğleniyordum, 40 yıl sonra bu parkı LTB ile birlikte ayakta tutabiliyorsak ne mutlu bizlere. Bugün de buradaki çocuklarımızı parkları sahiplenmeye teşvik ediyoruz. Umarım 40 yıl sonra buradaki çocukların çocukları da bu parkta birçok etkinlik yapabilecek. İşbirliğinden dolayı LTB ve Meraklı Sınıf Dergisi’ne çok teşekkürler. Hepinizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.” dedi.

Başkan Harmancı: “Parklar çocuklarımızın mutlu olduğu yerlerdir”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı ise ikinci kez Telsim ile birlikte Kumsal Parkı’nda birçok çocuğu ağırladıklarını kaydederek hem çocukların haklarını  koruduklarını hem de bugüne özel etkinliklerle eğlenmelerini yardımcı olmaya çalıştıklarını belirtti.

Harmancı şehir parklarının, şehirlerin yasemin kolyesi olduğuna vurgu yaparak, kaderine terk edilmiş parkları Lefkoşalılara yakışır şekilde yeniden düzenlediklerini belirtti. Çocukların taze nefes alması, eğlenmesi ve çocukluklarını yaşayabilmek için parkların vazgeçilmez olduğunu, kısaca parkların çocukların mutlu olduğu yerler olduğunu vurgulayan Başkan Harmancı, çocuklara Kumsal Park’ta güzel bir gün diledi. Başkan Harmancı ayrıca çocukların gelecekte özgürce düşünen ve düşündüklerini yine özgürce ifade eden bireyler olarak toplumdaki yerlerini alması için küçükken bu tür etkinliklerle çocukları buluşturmanın önemine vurgu yaptı. Başkan Harmancı konuşmasında etkinliğe katkı koyan Telsim’e ve diğer paydaşlara, öğrencilere, öğretmenlerine ve Eğitim Bakanlığı’na teşekkür etti.