Lefkoşa Müzik Günleri başlıyor

park
LTB’nin kurum ve kuruluşlarla yaptığı işbirlikleri yeni bir güzelliği ortaya çıkarıyor
7 Mart 2014
hamam
LTB Başkentte haşere ile mücadele başlattı
10 Mart 2014

Lefkoşa Müzik Günleri başlıyor

Lefkoşa Belediye Orkestrası’nın bu yıl 5.’sini düzenleyeceği ‘Müzik Günleri’ başlıyor. 5. Lefkoşa Müzik günleri, 7 Mart Cuma akşamı 20.00’de TED Koleji’nde verilecek ilk konserle başlıyor. Yıllardır Lefkoşa’dan ve yurdumuzun her köşesinden pek çok sanatseverin beğenisini toplayan etkinlikler dizisine bu yıl bir yenisi daha ekleniyor.

Her yıl olduğu gibi, bu yıl da, yurt dışından ve yurt içinden konuk orkestra şefleri ve yurdumuzun yetiştirdiği değerli sanatçılar, Müzik Günleri kapsamında işbirliği içinde çalışacak.

5. Müzik Günleri kapsamında dinleyiciler ve sanatseverlerle buluşacak olan konserlerde Türk sanat müziğinden tangoya, halk müziğinden klasik müziğe kadar her müzik türü kapsam dahilinde olacak.

Çeşitli hayır kurumlarına ve sivil toplum örgütlerine gelir bırakmanın da hedeflendiği konserler sayesinde sivil toplum örgütleri ile belediye arasındaki iletişim daha da geliştirilecek, sivil toplum örgütlerinin toplumla buluşmasına yeni bir pencere açılacak.

Lefkoşa Müzik Günleri adı ile bilinen ve her yıl ilkbahar aylarına yayılan konserler dizisi 2015 yılından itibaren, Festival adı ile anılacak.

2015 yılındaki organizasyonun Festival niteliğinde gerçekleşmesi için çalışmalar şimdiden başlamıştır.