Lefkoşa’da şebeke içme suyu ve damacana sular temiz

21 Ocak 2014

Lefkoşa’da şebeke içme suyu ve damacana sular temiz

ltblogo

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) başkentteki damacana ve şebeke suyuna yönelik kontrollerini sürdürüyor. Her ay rutin olarak alınan ve Devlet Laboratuarı Dairesi tarafından analiz ettirilen 19 lt.damacana ve şebeke sularının mikrobiyolojik sonuçları temiz çıktı. LTB Çevre Sağlığı Şubesi ekipleri 6 Ocak,8 Ocak ve 9 Ocak 2014 tarihlerinde LTB sınırları içerisinde üretilen ve satışa sunulan damacana şirketleri ve farklı bölgelerden elde edilen şebeke sularından alınan örnekleri Devlet Laboratuarı’na gönderdi ve 14 Ocak 2014 tarihinde LTB’ye gönderilen analiz sonuçlarına göre içilebilir sularda ve damacana sularda herhangi bir koliform bakterisine rastlanmayarak bu suların mikrobiyolojik açıdan içme ve kullanıma uygun olduğu belirtildi.
Fellahoğlu: “Halk sağlığı konusunda çok hassasız”
LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu belediye olarak çevre sağlığına çok büyük önem verdiklerini söyleyerek gerek gıdalar gerekse şebeke ve damacana sularla ilgili denetim ve kontrollerini sürdürdüklerini kaydetti. Son günlerde piyasaya sürülen gıdalarla ilgili gelişmeleri de yakından takip ettiklerin dile getiren Fellahoğlu, gerçekleştirdikleri denetim ve kontrolleri daha da sıklaştırdıklarına vurgu yaptı. Fellahoğlu, “Başkent Lefkoşalı’nın halk sağlığı bizlere emanet. İlgili kurum,kuruluş ve dairelerle işbirliği içerisinde halk sağlığını korumakla yükümlüyüz ve bu görevi en iyi şekilde yerine getirmeliyiz. Biz belediye olarak bu konularda oldukça hassasız ve ekiplerimizle gıda ile ilgili tüm yerleri sıkı bir denetime tabi tutuyoruz, her türlü suyu da rutin olarak analiz ettiriyoruz.”