Lefkoşa Belediye Tiyatrosu ve Limasol Sosyal Sorumluluk Kurumu “Soytarılar Okulu” çocuk oyunu için işbirliği yaptı

9 Kasım 2015
LTB’nin disleksi seminerine yoğun ilgi
13 Kasım 2015

Limasol Türk Kooperatif Bankası yan kuruluşu olan Limasol Sosyal Sorumluluk Kurumu ile Lefkoşa Belediye Tiyatrosu (LBT) bugün (12.11.2014) yeni bir işbirliği için protokol imzaladı.

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun sahneye koyacağı yeni çocuk oyunu “Soytarılar Okulu” için yapılan işbirliği protokolüne Lefkoşa Türk Belediyesi Kültür Sanat Şube Amiri Kıymet Karabiber ve Limasol Türk Kooperatif Bankası Genel Müdürü İlkin Yoğurtcuoğlu imza koydu.

LBT Binasında gerçekleştirilen imza etkinliğinde Limasol Türk Kooperatif Bankası Genel Müdürü İlkin Yoğurtcuoğlu ve Lefkoşa Türk Belediyesi Kültür Sanat Şube Amiri Kıymet Karabiber’in yanısıra, Limasol Sosyal Sorumluluk Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi ve Limasol Sigorta Genel Müdürü Birtan Asker LBT Kültür Sanat Koordinatörü Yaşar Ersoy, LSS Yönetim Kurulu Üyesi ve LTKB Kurumsal İletişim Müdürü Özlem Kavaz Soykan ve oyuncu – yönetmen Hatice Tezcan hazır bulundu.

KARABİBER

İmza töreninde konuşan LTB Kültür Sanat Şube Amiri Kıymet Karabiber, LBT’nin çocuklara verdiği önem doğrultusunda sezona çocuk oyunu olan “Soytarılar Okulu” ile merhaba diyeceklerini kaydetti. Karabiber, Limasol Sosyal Sorumluluk Kurumu ile serüvenlerinin “İki Bavul Dolusu” çocuk oyunu ile başladığını ve şimdi “Soytarılar Okulu” çocuk oyunu ile devam edeceğini belirtti. Karabiber, çocuklara verdikleri önem ve LBT’ye yaptkıları katkılardan dolayı Genel Müdür İlkin Yoğurtçuoğlu’na teşekkür etti.

YOĞURTÇUOĞLU

Etkinlikte söz alan Limasol Türk Kooperatif Bankası Genel Müdürü İlkin Yoğurtcuoğlu ise bankacılık ve diğer finansal hizmetlerden sağlanan gelirin bir kısmının sosyal sorumluluk projelerinin hayata geçirilmesinde kullandıklarını belirtti. Yoğurtçuoğlu 3 yıl önce toplumsal sosyal sorumluluk bilincinin kurumsal yapıya taşınabilmesi amacı ile Limasol Sosyal Sorumluluk Kurumu’nu hayata geçirererek bir ilki başardıklarını kaydetti. Yoğurtçuoğlu, LSS kurumu çatısı altında uzun dönemli, kalıcı fayda sağlamaya yönelik, çevre, eğitim, sağlık, spor ve kültür sanat alanlarında sosyal sorumluluk projeleri yapmaya ve katkı koymaya devam edeceklerini vurguladı. Bu doğrultuda azimle çalışacaklarını söyleyen Yoğurtçuoğlu anlamlı işbirliğinde katkısı olan herkese teşekkür ederek hayırlı olmasını temenni etti.

TEZCAN

Oyuncu Yönetmen Hatice Tezcan’da, LBT’nin kurulduğu günden itibaren çocuğu ve çocuk tiyatrosunu kendine dert edindiğini ve bu yönde oyunlar sahnelediğini belirtti. Tezcan, Friedrich Karl Waechter’in yazdığı, dünyaca bilinen ve bir çok kere sahnelenen Soytarılar Okulu’nu yepyeni bir bakış açısı ve anlayışla sahnelemeye hazırlandıklarını kaydetti. Güçlü bir oyuncu kadrosu ve yaratıcı bir ekiple çalıştıklarını ifade eden Tezcan, oyunun örnek teşkil etmesi temennisinde bulundu.

ASKER

ERSOY

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu (LBT) Kültür Sanat Koordinatörü Yaşar Ersoy, LBT ile Limasol Türk Kooperatif Bankası’nın işbirliğinin önemine vurgu yaparak, bunun örnek olması temennisinde bulundu.
Limasol Türk Kooperatif Bankası ile LBT’nin ülkemizde ve yurtdışında çocuk tiyatrosunu yaygınlaştırmak ve geliştirmek için 3 yıldan beridir işbirliği içinde çalıştığını önemle vurgulayan Ersoy, bu çerçevede “Canını En Çok Ne Yakar” çocuk oyununun ülkemizin yanı sıra Türkiye’nin farkılı merkezlerinde de oynandığını söyledi. Oyunun tüm merkezlerde ilgi ve beğeni ile izlendiğini ifade eden Ersoy, özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaşamlarını sürdüren çocuklar ile buluşmayı kutsal bir buluşma olarak nitelendirdi.
LTB’nin kurulduğu günden titibaren çocuk tiyatrosunu önemsediğini ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Ersoy sözlerini şöyle sürdürdü:“Çocuk bizim en saf, en temiz yanımızdır. O yüzden LBT olarak her zaman çocuğa sarılmayı sürdüreceğiz. Tabi bunun içinde Limasol Sosyal Sorumluluk ve Limasol Türk Kooratif Bankası ile 3. Kez işbirliği gerçekleştirmenin keyfini ve mutluluğunu yaşamaktayız. Dilerim bu işbirliği toplumumuza örnek olur.”

KEMALER

Limasol Bankası ve Limasol Sosyal Sorumluluk Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kemaler ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada;  Lefkoşa Belediye Tiyatrosu ile  3. Kez işbirliği yapmanın ve çocukları yeniden  tiyatro ile buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, bu işbirliğinin topluma hayırlı olmasını temenni etti.