Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun oyunu kapalı gişe oynuyor

ltblogo
LTB olası doğal afete karşı tedbirleri aldı
13 Aralık 2013
ist
İstanbul ile Lefkoşa “Kardeş Şehir” olma yolunda
23 Aralık 2013

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun oyunu kapalı gişe oynuyor

adaistanbul

Ada oyununa İstanbul’da yoğun ilgi

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu, İstanbul Şehir Tiyatroları’nın daveti üzerine ADA oyunuyla İstanbul Haldun Taner Sahnesi’nde seyirciyle buluşmasını sürdürüyor. Oyun, ilk temsilinden itibaren yoğun seyirci kitlesiyle karşılaştı ve yedi temsilin tüm biletlerinin tükendiği haberi duyuruldu.

Hilmi Zafer Şahin

Oyunun içeriği, oynanışı, sahnelenişi ve oyuncuların performansı dakikalarca ayakta alkışlandı. ADA oyununun İstanbul’da yapılan ilk temsilinde İstanbul Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Hilmi Zafer Şahin, yönetmen Yaşar Ersoy’a plaket takdim ederek, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu ekibine teşekkür etti. Hilmi Zafer Şahin yaptığı konuşmada özgürlük, eşitlik için tüm insanlığın mücadelesinin devam edeceğini söyleyerek, sanatın bu mücadeledeki yerini vurguladı.

Yaşar Ersoy

Yaşar Ersoy ise yaptığı konuşmada ADA oyununun Nelson Mandela’nın hayatından ve onun ırkçılığa karşı verdiği mücadeleden esinlenerek yazıldığını belirtti. Ersoy konuşmasında, Mandela’yı sonsuzluğa uğurlarken onun ışığında özgürlük, bağımsızlık, eşitlik ve adalet için mücadele edenlere, bunun için hapse düşenlere hatta canını verenlere ADA oyununu adadıklarını vurguladı ve Mustafa Balbay’ın özgürlüğünü Lefkoşa Belediye Tiyatrosu olarak selamladıklarını belirtti. Ersoy, düşünce suçundan hapiste olanlara da özgürlükleri için direnç diledi. Konuşmalardan sonra Lefkoşa Belediye Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Kıymet Karabiber de İstanbul Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenine teşekkür ederek Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun plaketini takdim etti.

İstanbullular gözyaşlarını tutamadı

Oyunu gözyaşları içinde izlediği ifade edilen İstanbullu seyircilerin oyunu sık sık alkışlarıyla keserek “bravo” sesleriyle sanatçıları alkışladıkları aktarıldı. Oyunun finalinde ise şu ana kadar yapılan temsillerde salonu tıklım tıklım dolduran seyirciler oyunun, sanatsal performansından ve içeriğinden de etkilenerek “Her Yer Taksim Her Yer Direniş” sloganlarıyla salonu inlettiler.

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu İstanbul’da ADA oyununu Pazartesiye kadar kapalı gişe oynamaya devam edecek.