Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun “Kıbrıs Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım” Oyunu 5 Nisan Cumartesi Başlıyor

issaglik
LTB personeli Temel İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi aldı
31 Mart 2014
hasder
LTB ile HASDER, Surlariçi’nde “Velesbitnan Surlariçi Turu” etkinliği düzenleniyor
2 Nisan 2014

– KTÖS, KTOEÖS, KTAMS, KOOP-SEN, BES oyunun sponsoru ..

– Yaşar Ersoy: Bize Dair Olan Bu Oyunu Her Kıbrıslı İzlemeli..

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu yine muhteşem bir oyunla seyircisiyle buluşuyor. Faize Özdemirciler’in şiirlerinden Yaşar Ersoy’un oyunlaştırıp, yönettiği ve oynadığı, müziğini Ersen Sururi’nin yaptığı “ Kıbrıs Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım” oyunu 5 Nisan 2014 Cumartesi saat 20.00’de izleyiciye sunulmaya başlayacak ve her Cuma ve Cumartesi devam edecektir.

“Kıbrıs Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım” oyunu Kıbrıs’ın son 60 yıllık tarihinde yaşananlarla bir yüzleşmeyi, itirafı ve sorgulamayı içermektedir. Çözüm ve barış arayışlarının arttığı bu dönemde her Kıbrıslının izlemesi gereken “Kıbrıs Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım” oyununda dünümüze, bugünümüze ve geleceğimize dair çok şey anlatılmakta olduğu belirtilmilmektedir.

Faize Özdemirciler’in şiirlerinin ihtişamlı ve çarpıcı dili, Yaşar Ersoy’un usta işi sahneleyişi ve Ersen Sururi’nin etkileyici müziği ile “Kıbrıs Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım” oyunu gündem oluşturacak ve üzerinde hem politik hem sanatsal açıdan çok konuşulacak nitelikte bir oyun olacağı da belirtilmektedir.

Oyunun dekor ve kostüm tasarımını Özlem Yetkili, ışık tasarımını Fırat Eseri, dekor realizatörlüğünü ve sahne amirliğini Rıza Şen, ışık uygulamasını Mehmet Eseri, reji asistanlığını Döndü Özata ve Umut Ersoy, film yapımını Doğuş Bozkurt ve Hakan Çakmak, video uygulamasını Cem Aykut, dekor işçiliğini Mehmet Demir yaptı. Oyunun afiş, broşür tasarımını ve fotoğraf çekimini Umut Ersoy gerçekleştirdi.

“Kıbrıs Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım” oyunu, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Kıbrıs Türk Amme Memurlar Sendikası (KTAMS), Kooperatif Çalışanları Sendikası (KOOP-SEN) ve Belediye Emekçileri Sendikası’nın (BES) desteği ve sponsorluğunda gerçekleşti. Oyuna destek veren ve sponsor olan sendikalara teşekkür eden, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu ve yönetmen Yaşar Ersoy “Bunun barış kültürü oluşturmak ve barışa olan hasretimizi haykırmak için yapılmış bir işbirliği olduğunu vurgulayarak bu oyunu her Kıbrıslının görmesi gerektiğini belirtti.