Lefkoşa Belediye Pazarı’nda kentsel dönüşüm sergisi açıldı

Sürüdürülebilir şehirlerin geleceği Bilbao’da tartışıldı
9 Mayıs 2016

Lefkoşa Belediye Pazarı’nda kentsel dönüşüm sergisi açıldı

Lefkoşa, Belediye Pazarı’nda Viyana surlarının kentsel dönüşümünü konu alan bir sergi açıldı.

Lefkoşa Türk Belediyesi ile Avusturya’nın Lefkoşa Büyükelçiliği işbirliğinde açılan “150 yıllık Viyana çevre yolu inşasından günümüze kadar” temalı resim sergisi 21 Mayıs’a kadar Belediye Pazarı’nda (Bandabuliya) ziyaret edilebilecek.

DSC_0777-min

Türkçe, Rumca ve İngilizce dillerinde hazırlanan serginin Kıbrıs’ın kuzeyindeki diğer şehirlerde ve Güney Kıbrıs’ta da açılması hedefleniyor.

DSC_0716-min

Serginin açılışında LTB Başkanı Mehmet Harmancı ile Avusturya Büyükelçisi Karl Müeller birer konuşma yaptı.

Harmancı, uluslararası kurumlarla işbirliklerinin sürdüğünü kaydederek, Avusturya Büyükelçiliği ile 2 yıldır yakın ilişki içinde olduklarını söyledi.

DSC_0693-min

Ortak bir etkinlik için ne yapılabileceğinin konuşulduğu aktaran Harmancı, Avusturya Büyükelçisi Karl Müeller’in Viyana’nın mimari yapısıyla Lefkoşa’nın mimari yapısının surlar konusunda benzerlik gösterdiğini söylediğini, bunun ilk ortak proje için çıkış noktası olduğunu kaydetti.

DSC_0738-min

Harmancı, serginin ülkedeki mimar ve mühendisler için de yararlı olacağına inanç belirterek, katkı koyanlara teşekkür etti.

Avusturya Büyükelçisi Karl Müeller ise konuşmasında, gözde bir şehir olan Viyana’nın çevre yolunun halka şeklinde olduğunu, bunun da birlik ve beraberliği simgelediğini kaydetti.

DSC_0707-min

Müeller, sosyal ve kültürel etkinliklerin, sportif faaliyetlerin, festivallerin ve grevlerin “Ringstraasse” adını taşıyan bu çevre yolunda düzenlendiğini de söyledi.

Davetlilerin yanı sıra, Belediye Pazarı’nda bulunan turistlerin de katıldığı sergi açılışında Finlandiya’nın Lefkoşa Büyükelçisi Anu Saarela ile İrlanda’nın Lefkoşa Büyükelçisi Nicholas Twist de yer aldı.

DSC_0662-min

Konuşmaların ardından sergiyi dolaşıldı, Lefkoşa Türk Belediyesi Orkestrası konuklara dinleti sundu. Davetlilere, Viyana’ya özgü tatlı da ikram edildi.

DSC_0781-min