LBO Çocuk Korosu neşe saçtı

LTB Başkanı Harmancı – Kıbrıs’ta Bugün 30 Aralık 2015
30 Aralık 2015
Güzel bir toplumsal dayanışma örneği
30 Aralık 2015

LBO Çocuk Korosu neşe saçtı

Çocukların söylediği yeni yıl şarkıları büyük beğeni topladı.

Lefkoşa Türk Belediyesi’ne bağlı Lefkoşa Belediye Orkestrası(LBO) Çocuk Korosu dün (29 Aralık Salı) akşam Yeni Yıl Konseri verdi. LBO’nın yeni yıl konserleri çerçevesinde Lefkoşa AKM’de saat 20.00’de yer alan konserde Şef Hare Yakula yönetimindeki LBO Çocuk Korosu evrensel çocuk şarkılarını seslendirdi. Ercüment Şeker’in piyanoda eşlik ettiği çocukların büyük bir neşe ve coşku ile söylediği şarkılarla yeni yıla öncesi keyifli saatler yaşayan müzikseverler her şarkı sonrasında çocukları alkışlarken konser bitiminde koro bir kez daha sahne alarak bir şarkı daha söyledi. 12 şarkıdan oluşan oluşan repertuarı başarı ve uyum içinde söyleyen çocukların neşesi gözlerinden okunurken aileler de büyük bir gurur yaşadı. LTB Başkanı Mehmet Harmacı ve Orkestra Sorumlusu Can Sözer’in de katıldığı konser sayesinde AKM yeni yıl öncesinde çocuk sesleriyle neşelendi. Konser öncesinde Mesarya Bölge Korosu da 4 şarkılık bir dinleti sunarken koro üyelerinin söylediği Kıbrıs parçaları büyük beğeni topladı.

Harmancı: “Dayanışırsak zor günleri birlikte atlatabiliriz”
Konser sonrasında kısa bir konuşma yapan LTB Başkanı Mehmet Harmancı çocukları bu yıl daha profesyonel gördüğünü ifade ederek çocukların barış dolu,sevecen, birbirlerine saygı duymayı,arkadaşlık duygusunu müzikle öğrendiği bir ortam yarattığı için şef Hare Yakula’ya çok teşekkür etti. Şarkılarıyla buram buram Kıbrıs’ı hatırlatan Mesarya Bölge Korosu’na da katkıları için çok teşekkür etti. Harmancı : “Geçtiğimiz yıl orkestraya verdiğimiz bir güvenli çalışma yeri sözünü belediye olarak yerine getirdiğimiz için de çok mutluyum.Gelecek yıl çocuk korosunun büyüyerek devam edeceğine inanıyorum. Can Sözer’e ve Direnç Sarıca’ya da koydukları katkılar için teşekkür ederim. Zor günleri dayanışarak birlikte atlatmayı diliyorum. Eğer dayanışırsak hiç bir yıl bir önceki yıldan kötü olmaz. Mutlu yıllar dilerim.”