Köpek gezdirenlere temizlik uyarısı

LTB Personeline Eğitim
29 Ocak 2014

Köpek gezdirenlere temizlik uyarısı

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Çevre, İlaçlama ve Mezbaha Şubesi yetkilileri, sokakta köpeğini gezdiren hayvanseverlerin, köpeklerinin pislikleri konusunda duyarlı olup, pislikleri yollarda ya da kaldırımlarda bırakmamalarını istendi.

LTB, Çevre, İlaçlama ve Mezbaha Şube Amiri Dr. Vet. Hek. Erkut Derviş Özgöray çevre ve halk sağlığına gösterilen ilginin halk tarafından da benimsenmesi gerektiğini belirterek, köpek sahiplerinin köpeklerini başıboş bırakmamaları konusunda uyardı.Sahiplerinin kontrolünde olsa dahi köpeklerin ihtiyaçlarını giderdiği yerin hemen akabinde temizlenmesinin yasal zorunluluk olduğunun altını çizen Özgöray, köpek sahiplerinin söz konusu bölgeyi temizlemediği taktirde belediye ekiplerince tespit yapılacağını ve söz konusu kişiye sabit para cezası kesilebileceğini söyledi.Çevre ve halk sağlığını korumanın cezalar ile değil toplumun bilinçlenmesi ile olacağını kaydeden Özgöray, bundan dolayı LTB olarak açıklama yapma gereği duyduklarını söyledi.