2. Yeşil Lefkoşa Yarışması ödülleri verildi
13 Ağustos 2020
LTB fırınlara yönelik denetim gerçekleştirdi
15 Ağustos 2020

KİKEV’den LTB’ye şeffaf maske katkısı

Kıbrıs İşitme Konuşma Engelliler Vakfı (KİKEV) işitme engelli bireylerin dudak okumasına ve mimikleri görebilmesine olanak yaratmak ve şeffaf maske kullanılmasını yaygınlaştırmak için Kıbrıs Vakıflar İdaresi sponsorluğunda başlattığı “Şeffaf Maske Tak Sessizliğin Sesi Ol” projesinde hazırladıkları maskelerden Lefkoşa Türk Belediyesi’nde yurttaşlarla birebir görüşmede bulunan personelin kullanımı için verdi.

KİKEV Başkanı Bahire Doğru, kendilerini kabul eden LTB Başkanı Mehmet Harmancı’ya teşekkür ederek, hazırladıkları maskeleri LTB’ye teslim etmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Ağız ve mimik hareketlerinin İşitme engelli bireyler için büyük bir öneme sahip olduğunu kaydeden Doğru, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde yaşayan işitme engelli bireyler için de şeffaf maske üretilmesinin zorunlu olması gerektiğine vurgu yaptı.  Doğru konuşmasında ayrıca projeye karşı gösterdiği ilgi ve verdiği destekten dolayı LTB Başkanı Harmancı’ya teşekkür etti.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın önemli ve güzel işlere imza attığını da önemle vurgulayan Doğru, “LTB’nin çalışmalarını takdir ediyoruz ve örnek alınması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

LTB Başkanı Harmancı ise KİKEV’in projesinin önemine vurgu yaparak, projeyi hayata geçiren Bahire Doğru ve Vakıf yönetimini tebrik ederek her zaman özel gereksinimli bireylerin yanında olduklarını söyledi.

Ailelerin geçici olarak özel gereksinime ihtiyaç duyan yakınlarını bırakabilecekleri bir LTB Engelsiz Evi’ni oluşturmak için çalışmalarının sürdüğünü de kaydeden Harmancı, söz konusu merkezin 3 odadan oluşacağını belirtti.

Amaçlarının ailelere bir nefes aldırmak olduğuna vurgu yapan Harmancı, binanın tadilatının tamamlandığını kısa bir süre içinde de iç düzenlemesine geçileceğini söyledi.

LTB’nin hizmete açtığı Dayanışma ve Eğitim Merkezi’nin STÖ’lere de açık olacağını, ihtiyaç duyan STÖ’lerin konferans, toplantı, söyleşi, film gösterimi, panel gibi amaçlar için randevu sistemi ile merkezin kullanabileceğini belirtti.

Merkezden randevu almak isteyen sivil toplum örgütleri https://www.lefkosabelediyesi.org/randevu-al/ linkini ziyaret edebilirler.