Kıbrıs Tiyatro Festivali’nde seyirci istibdat dönemine gitti

LTB Duyuru
14 Eylül 2018
LTB personelinden eğitim için duyarlı davranış
17 Eylül 2018

Kıbrıs Tiyatro Festivali’nde seyirci istibdat dönemine gitti

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin sunduğu 16. Kıbrıs Tiyatro Festivali’nde Bakırköy Belediye Tiyatroları, Ahmet Sami Özbudak’ın yazdığı ve Berfin Zenderlioğlu’nun yönettiği “Sherlock-Hamid” oyununu sahneledi. YDÜ AKKM’de 13 Eylül Perşembe gecesi saat 20:30’da sahnelenen festivalin ikinci oyunu “Sherlock-Hamid” seyircileri Sultan Abdülhamid’in istibdat dönemine götürürken Bakırköylülerin padişah için bir Sherlock Holmes uyarlaması hazırlama hikayesini sahneye koyuyor.Evsahibi LTB Başkanı Mehmet Harmancı,bazı belediye meclis üyelerinin de izlediği iki perdelik oyuna tiyatroseverler yoğun ilgi gösterirken oyun sonrasında BakırköyBelediye Tiyatroları ekibi uzun süre alkışlandı.

Karabiber’den Kubilay’a plaket
Oyun sonrasında LTB Kültür Sanat Şube Amiri ve Festival Komitesi Başkanı Kıymet Karabiber sahneye gelerek ekibi tebrik etti veBakırköyBelediye Tiyatroları adına Sanat Yönetmeni Ali Rıza Kubilay’a festival plaketini takdim etti.
18 Eylül’de “Seni Seviyorum Türkiye”oyunu var
Festival 18 Eylül Salı gecesi YDÜ AKKM’deki Bakırköy Belediye Tiyatroları’nın “Seni Seviyorum Türkiye” oyunu ile sürecek. Festivalin devamında ise Altıdan Sonra Tiyatro’nun “He-Go” oyunu, Semaver Kumpanya’nın “Akşam Yemeği” oyunu ve Dostlar Tiyatrosu’nun “Göçmenleeeer” oyunu yer alacak. “He-Go” oyunu Bandabuliya Sahnesi’nde, diğer oyunlar ise YDÜ AKKM’de sahnelenecek.