Sakallızade’nin “Melek” adlı eseri artık LTB Kadın Sığınma Evi’nde asılı olacak
20 Aralık 2021
LTB Başkanı Harmancı, Alman Büyükelçisi Schlimm’i kabul etti
23 Aralık 2021

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin fotoğraf sanatçılarının çalışmalarını desteklemek, şehrin sanat ortamına canlılık kazandırmak, fotoğraf sanatının yaygınlaşması amacıyla “Lefkoşa’nın Ruhu” kategorisinde düzenlediği ‘Kadraj’da Lefkoşa 2. Fotoğraf Yarışması’ ödül töreni Merkez Lefkoşa’da gerçekleştirildi. Covid-19 tedbirleri çerçevesinde gerçekleştirilen ödül töreninde yarışmada dereceye girenlere ödülleri verilirken jüri tarafından sergilemeye değer bulunan ve ödül kazanan fotoğrafları içeren sergi de açıldı. LTB Başkanı Mehmet Harmancı ile Belediye Meclis üyesi ve Kültür Sanat-Sosyal İşler Komisyonu üyesi Salih Çeliker’in de yer aldığı ödül törenine ödül ve sergileme alan fotoğrafçıların yanısıra sanatseverler de katıldı. Asu Demircioğlu’nun sunuculuğunu yaptığı gecede LBO yaylı triosu da kısa bir müzik dinletisi sundu.

1.Ulual’ın ‘Rüstem Kitabevi’,2. Gökyiğit’in ‘Tarihsel Evrim’ ve 3.Sönmez’in ‘Elvan’ adlı eseri oldu
LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Belediye Meclis üyesi Umut Öksüz, akademisyen-grafik sanatçısı Senih Çavuşoğlu, yönetmen Cemal Yıldırım ve fotoğraf sanatçısı-Instagram fenomeni Altuğ Galip’den oluşan jürinin 65 katılımcının 291 fotoğrafını iki turda değerlendirdiği yarışmada Tevfik Ulual’ın “Rüstem Kitabevi” adlı eseri birinci, Mehmet Gökyiğit’in “Tarihsel Evrim” adlı eseri ikinci ve Ulaş Sönmez’in “Elvan” adlı eseri üçüncülük ödülüne kazanırken, Ramazan Yeşilırmak’ın “Terzi” ve Hüseyin Çekirdek’in “ “İbadet” adlı eserleri de jüri özel ödülüne layık görüldü. Sergide, 23 fotoğrafçının toplam 42 fotoğrafının sergilenecek.
Başkan Harmancı: “Merkez Lefkoşa sergi salonu ‘Kadraj’da Lefkoşa 2. Fotoğraf Yarışması’ sergisi ile ilk kez sanatseverleri ağırlıyor”
LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Merkez Lefkoşa’daki galeri ve sergi salonunun ‘Kadraj’da Lefkoşa 2. Fotoğraf Yarışması’ sergisi ile ilk kez sanatseverleri ağırladığını ifade ederek yarışmaya katılan tüm fotoğraf sanatçılarına teşekkür etti. Yarışmayı 2.kez düzenlediklerini ve Lefkoşa’da yaşamı betimlemek üzerine bir yarışma konsepti düşünerek yola çıktıklarını kaydeden Harmancı, süreç içerisinde klasik yerlerden klasik fotoğraflar ortaya çıkmaya başladığını gördüklerini ve önümüzdeki dönem yarışma kapsamının daha da genişletilerek ve güncellenerek yapılacağını söyledi.
Belediyeye Lefkoşa’da bir foto maratonu düzenlenmesi ile ilgili öneriler de geldiğini belirten Başkan Harmancı bu konuda 2022 yılında çalışma yapacaklarını belirtti.
Başkan Harmancı: “Lefkoşa’mızda fotoğraf sanatçıları için bulunmaz mekanlar, değerler ve kareler var.”
LTB Başkanı Harmancı, “Fotoğrafta insan makine arasından uyumdan ziyade insanın o makine ile ne gördüğü, ne betimlediği önemli. Lefkoşa’mızda fotoğraf sanatçıları için bulunmaz mekanlar, değerler ve kareler var. LTB olarak bu fotoğrafları hizmet binalarında, yurtdışı tanıtım çalışmalarında, web sitesindeki tanıtımlarda kullanıyoruz. Bu fotoğraflar bizim için bulunmaz bir hazine. Gelecek yıllarda yarışmayı telefondan profesyonel makinelere kadar uzayan geniş araç skalasını da şartnameye dahil ederek düzenleyeceğiz. Hem katılanlara, hem sergileme alanlara hem ödül alanlara hem de teşvik verenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Sergi 25 Aralık Cumartesi saat 13.00’e kadar açık olacak
20 Aralık Pazartesi günü törenle açılan sergi hafta içi mesai saatleri içerisinde ve 25 Aralık Cumartesi ise saat 13.00’e kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

KADRAJDA LEFKOŞA 2.FOTOĞRAF YARIŞMASI

ÖDÜL VE SERGİLEMELER

İSİM SOYİSİM ESER ADI
Tevfik Ulual Rüstem Kitabevi   (1.’lik Ödülü)