İstanbul ile Lefkoşa “Kardeş Şehir” olma yolunda

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun oyunu kapalı gişe oynuyor
13 Aralık 2013
yaya engel
Yayalaştırma Projesine bir destek de engellilerden
23 Aralık 2013

İstanbul ile Lefkoşa “Kardeş Şehir” olma yolunda

ist

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Kadri Fellahoğlu ile İstanbul Büyükşehir(İBB) Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş 13 Aralık Cuma günü İstanbul’da görüştü. Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun “Ada” oyunu için 2 günlüğüne İstanbul’a giden Başkan Fellahoğlu bu çerçevede önemli temaslarda da bulundu. İBB’nin Sütlücü’deki Yatırım ve Hizmetleri Değerlendirme Merkezi’nde biararaya gelen Topbaş ve Fellahoğlu ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve özellikle İstanbul ile Lefkoşa’nın “Kardeş Şehir” olması üzerinde görüş alışverisinde bulundu.

Topbaş : “Lefkoşa ile yakınlaşmaktan memnunuz”

İBB Başkanı Kadir Topbaş iki belediyenin imzalayacağı “Kardeş Şehir” Protokolü’nün İstanbul ile Lefkoşa şehirlerini daha da yakınlaştıracağını belirterek KKTC’nin başkent belediyesi başkanı Fellahoğlu ile görüşmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Fellahoğlu: “Dünyadaki güçlü şehirlerden İstanbul ile kardeş olmak çok önemli”

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu Türkiye ile Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi olan en güçlü şehri İstanbul’un desteklerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek İBB Başkanı Kadir Topbaş ile başta “Kardeş Şehir” olmak üzere çeşitli konuları konuştuklarını ifade etti.

Fellahoğlu, “Dünya şehirleri arasında İstanbul’un çok özel bir yeri var.Şehrin gelişiminde Kadir Topbaş yönetimindeki İBB İdaresi’nin büyük payı bulunmaktadır. Topbaş’ın başkanlığını yaptığı İBB’nin gerçekleştirdiği hizmetler ve yaptığı dev yatırımlarla İstanbul dünyadaki büyükşehirler arasında önemini oldukça arttırmış ve her geçen yıl dünyanın daha fazla ilgisini çeker bir konuma gelmiştir. İstanbul,Şehir Diplomasisi’ni en iyi uygulayan şehirler arasına da girmiş ve İBB Başkanı Topbaş,ikinci kez Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Başkanlığı’na seçilmiştir.Yerel zeminde İstanbul bir marka olmuştur. Böyle bir belediye ile “Kardeş Şehir”olmaktan ve İBB’nin bilgi ve deneyimlerinden yararlanmaktan onur duyarız.”

Şuanda çalışma saatlerimizin dışındayız. Bize mesaj gönderebilirsiniz, çalışma saatleri içerisinde size cevap yazacağız.

* Tam Adınız
* Eposta
* Mesajınız

Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Cuma günleri 08.30 – 15.30, Perşembe günleri 08.30 – 18.00 saatleri arasında şikayet, öneri ve görüşleriniz için canlı destek vermek için mesajlarınızı bekliyoruz..