İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin deneyimlerini Lefkoşa için paylaşacaklar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin deneyimlerini Lefkoşa için paylaşacaklar

ibb

LTB’ye İstanbul’dan uzman heyet

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Kadri Fellahoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş ile geçtiğimiz ay İstanbul’da yaptığı görüşmenin ardından işbirliği adına ilk önemli adım dün atıldı. Bu kapsamda İBB’nden uzman bir heyet Lefkoşa’ya gelerek çalışmalara başladı. LTB’deki mevcut durumu inceleyecek heyet, çözüm önerileri konusunda çeşitli tavsiyelerde ve katkılarda bulunacak.

Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı Turan Konak başkanlığındaki heyette Mali Kontrol Müdürü Abdülkadir İnceoğlu ve Dış İlişkiler Müdür Yardımcısı Levent Deniz yer alıyor.

Heyet adaya gelişinin ardından LTB’ye gelerek başkan Kadri Fellahoğlu ile görüştü.

Konak: Elimizden gelen katkıyı koymak istiyoruz

Görüşme öncesinde bir konuşma yapan İBB Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı Turan Konak, Kıbrıs’a ilk kez geldiklerini, daha önce gıyabeten sevdikleri ülkemize gelişleri ile birlikte hiçbir yabancılık çekmediklerini ifade etti. Konak, ellerinden gelen katkıyı koyarak, karşılıklı bilgi paylaşımları, görüş ve önerilerle faydalı olmak istediklerini ifade etti.

Belediyecilikte her krizin aslında bir fırsat olduğunu, dibe vurmuş bir durumda atılacak her adımın eskiye nazaran daha iyi görüneceğini belirten Konak, bunu avantaja çevirmek gerektiğini dile getirdi.

Fellahoğlu: Umarım çalışmalar yapısal katkı sağlayacak

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu ise heyeti ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladığı konuşmasında, İBB Başkanı Kadir Topbaş’a gösterdiği duyarlılık nedeni ile teşekkürlerini sundu. “İnanıyorum ki arkadaşlarımızla yapacağınız çalışmalar yapısal anlamda bizlere katkılar sağlayacaktır.” diyen Fellahoğlu İBB’nin dünya çapında deneyim ve başarılara sahip bir noktada olduğunu, bu deneyim ve başarıların bizim birimlerimizle de nitelikli bir şekilde paylaşmasının kendisi adına büyük önem teşkil ettiğini söyledi.