İBB Şehir Tiyatroları “Çürük Temel” ile 100 yıl öncesine götürdü

16 Eylül 2015
Harmancı “Surlariçi’ne özel önem veriyoruz”
16 Eylül 2015

İBB Şehir Tiyatroları “Çürük Temel” ile 100 yıl öncesine götürdü

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB) düzenlediği “13.Kıbrıs Tiyatro Festivali” kapsamında dün gece, İstanbul Şehir Tiyatroları, “Çürük Temel” isimli oyunu sahneledi.
YDÜ-AKKM’de seyirci ile buluşan oyunun metni Emile Fabre’ye ait. Darülbedayi’nin sahnelediği ilk oyun olarak tarihe geçen Çürük Temel ilk kez 1916’da Hüseyin Suat Yalçın adaptasyonuyla oynanmış. Sezai Gülşen, Doğan Yavaş’ın Osmanlıca’dan çevirdiği, Engin Alkan’ın yönettiği oyun İBB Şehir Tiyatroları’nın 100. yılında, farklı bir okuma, çağdaş bir yorumla bir kez daha perde açtı.
Oyunun yönetmeni Engin Alkan’a büyük beğeni toplayan oyunun sonunda Festival Komitesi Başkanı Kıymet Karabiber tarafından plaket ve çiçek takdim edildi.

İBB Şehir Tiyatroları “Çürük Temel” ile 100 yıl öncesine götürdü2
Alkan
Oyun yönetmeni aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Yardımcısı Engin Alkan,  geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Kıbrıs Tiyatro Festivali’nde yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, bu beraberliğin çok uzun yıllar devam etmesi temenlisinde bulundu.
Oscar Grup Otelleri ana sponsorluğunda “Yaşamak İçin Uyanmak Gerek, Uyanmak İçin Tiyatro” sloganı ile 29 Eylül’e kadar devam edecek festivalde 17 Eylül Perşembe akşamı Hayal Perdesi’nin “İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz” oyunu var.
Reha Özcan, Ayşe Lebriz Berkem, Selin İşcan, Selin Tekman, Tuba Karabey ve Nihat Alptekin’in oynadığı “İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz” oyunu saat 21.00’de YDÜ-AKKM’de sahnelenecek.

İBB Şehir Tiyatroları “Çürük Temel” ile 100 yıl öncesine götürdü3
“13.Kıbrıs Tiyatro Festivali” programı
-İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz – Hayal Perdesi (17 Eylül Perşembesaat 21:00 – YDÜ-AKKM )
-Halktan Biri – Lefkoşa Belediye Tiyatrosu (21 Eylül Pazartesi saat 21:00 – YDÜ-AKKM )
-Nazım ile Brecht Kabare – Dostlar Tiyatrosu (29 Eylül Salı saat 21:00 – YDÜ-AKKM)

Öteyandan, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu önemli bir bilgilendirmede bulundu.Oyunculardan birinin yaşadığı önemli bir sağlık sorunu nedeniyle zorunlu olarak iptal edilen Talimhane Tiyatrosu’nun “Göl Kıyısı” oyununun bilet ücretleri eylül ayı sonuna kadar 09:00-15:30 saatleri arasında Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’ndan geri alınabilir.

İBB Şehir Tiyatroları “Çürük Temel” ile 100 yıl öncesine götürdü4