Hollanda Büyükelçisi’nden Fellahoğlu’na ziyaret

4 Kasım 2013

Hollanda Büyükelçisi’nden Fellahoğlu’na ziyaret

holland

Hollanda Büyükelçisi Mrs Bzechje Schwachöfer, 1 Kasım Cuma günü Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Kadri Fellahoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Dışilişkiler konusunda hassas çalışmalarına devam eden LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu bu kez Avrupa’nın en gelişmiş ülkelerinin başında gelen Hollanda’nın Lefkoşa Büyükelçisi ile görüştü. Görüşmede, LTB’nin yaşadığı sıkıntılı süreç ile şuanki durumunu Mrs Bzechje Schwachöfer’e anlatan Fellahoğlu kendilerinin de Avrupai ve Çağdaş bir belediye yaratmak için çok çalıştıklarını vurguladı. Fellahoğlu ayrıca “Sizler gibi değerli diplomatlardan bilgiler almayı ve Avrupa’nın gelişmiş şehirleri ile işbirliği yapmayı, dış ilişkilerimizdeki temel felsefe kabul ettik” dedi. Türkiye Cumhuriyeti, Avrupa Birliği ile Birleşmiş Millletler’in katkıları ile gerçekleşen projelerle ilgili olarak da bilgiler veren Fellahoğlu, Lefkoşa Rum Belediyesi ile iyi ilişkiler içinde olduklarına vurgu yaptı.Görüşmede ayrıca Kıbrıs sorunu konusunda da fikir alışverişinde bulunuldu ve gelinen aşamada BM’nin müzakereleri başlatma girişimleri değerlendirildi.