Hem dereler korunacak hem de taşkınlar önlenecek

“Bandabuliya’yı Canlandıralım” ve Final Sergisi
3 Ekim 2013
tahlil
Lefkoşa’da şişe suları da temiz
3 Ekim 2013

Hem dereler korunacak hem de taşkınlar önlenecek

toplantı

Fellahoğlu sorunu yerinde inceleyecek

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Çevre ve Halk Sağlığı Komitesi şiddetli yağmur yağması durumunda derelerin taşmaması için doğal dengeye zarar vermeden alınması gereken tedbirler hakkında toplantı gerçekleştirdi.Geçtiğimiz gün LTB’de gerçekleştirilen, Çevre Mühendisleri Odası, Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi, Biyologlar Derneği ile Tabipler Birliği yetkililerinin katıldığı toplantıda dere taşkınlarının doğal dengeye zarar vermeden nasıl önlenebileceği hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantı sonucunda 8 Ekim Salı günü derelerde incileme yapılması kararı alındı. Bu çerçevede sorunun yerinde tesbiti için 8 ekim günü LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, Çevre ve Halk Sağlığı Komite üyelerinin yanı sıra, Kaymakamlık ile Çevre Koruma Dairesi yetkilileri derelerde incelemelerde bulunacak.